Kanizsai Dorottya Gimnázium

Programozói munka a gyakorlatban

Szeptember 27-én Németh Anikó Tanárnő látogatott a 11. A. informatika fakultációs, illetve a 9. KNY. osztály informatika órájára. Bevezetett minket a programozók világába, ahol junior full-stack fejlesztőként dolgozik már 2 éve.

Az óra első felében megismerhettük azt a céget, ahol jelenleg dolgozik, az UNIQA-RAIFFEISEN Software Service Kft-t. Láthattunk egy videót az egyik projektről. Ennél a cégnél a Raiffeisen bankcsoport és az UNIQA biztosító csoport közös fejlesztő cégeként készítenek webes, mobiltelefonos és egyéb alkalmazásokat. Ezután egy prezentáció keretein belül megismerhettük a tanárnő cégnél elkészített néhány projektjét.

Láthattunk egy webes alkalmazást, illetve annak kódbázisát, a hozzá tartozó szervízeket, ezek működését. Az előadás során megemlítette, hogy egy programozónak szüksége van üzleti szakismeretre is, hogy átlássa ügyfelei tevékenységét. A programozói szakma alapfeltétele, hogy képes legyen a továbbfejlődésre, mert minden feladathoz optimális technológiával kell dolgoznia. Kiemelte az angol és német nyelv ismeretének fontosságát, mert az URSS Kft-ben külföldi környezetben, virtuális teamekben dolgoznak.

Tanácsokat adott a jelenlévőknek az informatikai továbbtanulással kapcsolatban, hiszen betekintést nyerhettünk egy konkrét szakmába, annak kihívásaiba. Jó élményekkel és hasznos tudással felvértezve mentünk a következő órára.

 

2021. szeptember 30. Németh Áron, Tancsics Gergely 11.A 

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek