Kanizsai Dorottya Gimnázium

Zöldnek lenni jó - Alumni előadás

2022. 01. 19.-én az Alumni program keretében Dr. Hollósy Zsolt látogatott el, volt iskolájába.

Dr. Hollósy Zsolt, az ELTE Savaria Gazdálkodástudományi Tanszék és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campusának egyetemi docense. Elsősorban gazdasági tantárgyakat oktat. Tudását a gyakorlatban alkalmazva, gazdasági tanácsadással is foglalkozik.

1988-ban érettségizett a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban. Egyetemi tanulmányait Keszthelyen a Georgikon Agrártudományi Egyetemen végezte. Agrármérnökként diplomázott, majd agrárközgazdasági doktori képzésen vett részt. Közgazdász végzettségét Budapesten szerezte, 2000-ben közgazdaság-tudományterületen doktorált.

Kutatásaiba agrárökonómiával és a megújuló energiák gazdasági kérdéseivel foglalkozik. Előadásának témája, a „Zöldnek lenni jó” volt.

Az előadás során Dr. Hollósy Zsolt beszélt a környezettudatossághoz kapcsolódó személyes élményeiről. Többek között megtudhattuk azt is, mi a különbség a napelem és a napkollektor, valamint a megújuló energiaforrás és a nem megújuló energiaforrás között.

A rendezvényen több osztály is részt vett, akik ismereteket szereztek a zöld értékekről és a tudatos energiafelhasználóvá válásról. Mindannyiunk közös felelőssége a Föld védelme, ezért fontos, hogy a meglévő energiákkal jól gazdálkodjunk.

2022.01.20.

Szalai Dóra 9.b


 

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek