Kanizsai Dorottya Gimnázium

Arany János Diákkonferencia

Mint azt minden magyar ember tudja, idén ünnepeljük Arany János születésének 200. évfordulóját. Ezen alkalomból a szombathelyi egyetem diákkonferenciát rendezett november 23-án.

Nekem is volt szerencsém részt venni ezen a konferencián két osztálytársammal együtt, akikkel előadtuk Arany János Vörös Rébék c. balladáját megzenésítve, majd egy előadás következett ehhez kapcsolódva. Iskolánkat rajtunk kívül további két csapat képviselte a 12. évfolyamról.

A délután során sok érdekes megközelítését láthattuk Arany János költészetének vagy éppen életének. Hallottunk diákok közötti közvéleménykutatás eredményéről, a költő meggyfa botjáról, tanítási módszerekről és még A walesi bárdok történelmi hátteréről is.

Nekem azonban legjobban egy énekes produkció tetszett, két lány megzenésítésében Arany János Csendes dalok című verse.
Úgy érzem sokkal gyarapodtunk ez alatt a pár óra alatt, amit olyanok társaságában töltöttünk, akik valóban érdeklődnek egyik legnagyobb magyar költőnk iránt.

És természetesen nem szabad megfeledkeznem arról sem, hogy kiknek köszönhető ez a tartalmas délután: Fűzfa Balázs tanár úrnak, aki megszervezte, és Lőrinczyné Marton Zsuzsa tanárnőnek, aki noszogatott minket, hogy vegyünk részt rajta. Azt hiszem az összes résztvevő nevében köszönöm ezt meg.

 

2017. december 13. Boncz Gyöngy 11.K

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek