Kanizsai Dorottya Gimnázium

Az erdő álma

A Debreceni Nagyerdőért Egyesület „AZ ERDŐ ÁLMA” természetvédelmi-irodalmi, vers-próza- és meseíró pályázatát idén ötödik alkalommal hirdette meg magyarországi és határon túli magyar általános- és középiskolások számára. A rangos versenyen zsűrielnökként Halász Judit Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, valamint számos neves író és költő bírálta el a pályaműveket.

A pályázatra Szandtner Péter tanár úr hívta fel a figyelmemet, s mivel a természetvédelem mindig is fontos volt számomra, ezért is ihletett meg ez a verseny. Egy mesével és egy verssel pályáztam. Augusztus végén kaptam meg az örömteli hírt, hogy hivatalos vagyok a Budapesten tartandó ünnepélyes díjátadóra. A gálát a Vajdahunyad várában, 2020. szeptember 18-án rendezték meg. A színvonalas ünnepségen Harsányi Levente műsorvezető közreműködésével adták át a díjakat.
 


„A példakép” című mesém Kárpát-medencei 2. helyezést, a „Kikelet” című versem pedig 7. helyezést ért el. Külön megtiszteltetés számomra, hogy az oklevelem hátoldalán Kozák Mari író- és költőnő dicsérő szavakkal méltatta művemet. Az eredményeimet értékes ajándékcsomaggal és egy festménnyel díjazták. Maksai János festőművészt a mesém inspirálta „Erdei csend” című olajfestményének megalkotásában. A díjátadót követő állófogadáson többen is gratuláltak sikereimhez.

A díjnyertes pályaművek előreláthatólag decemberben könyv formájában is megjelennek.

 
2020. október 06.  Tasnádi Róbert 11. B

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek