Kanizsai Dorottya Gimnázium

Egyszer volt, hol nem volt, Mesebolt

Rendhagyó előadás helyszíne volt a Kanizsai Dorottya Gimnázium 10.a osztályának tanterme január 10-én. A Mesebolt Bábszínház társulata a Tamás Könyve című darabját hozta el iskolánkba. A történet az 1944-ben származása miatt elhurcolt, és a táborból soha vissza nem tért Hábermann Tamás rövid életét mutatja be.

Ám a sötét családi titok nem merült feledésbe és évtizedekkel később Tamás féltestvére, az akkor 16 éves Hábermann Annamária felfejti a múlt szálait. Apja minden erejével próbálja elhallgattatni lányát és magában is eltemetni a fájó emlékeket.

A darab eredetileg is tanteremszínházi előadásnak készült, emiatt a főszereplőt alakító színész is tizenéves lány. A performansz érdekessége, hogy a színészek a játékot megszakítva kérdésekkel és közös gondolkodással vonják be a közönséget a darabba.

Az előadók egy arc nélküli bábot is szerepeltetnek melynek kilétére nem derül fény, ez a nézők fantáziájára van bízva. Az előadás fényét emelték a hangeffektek és a kellékek,melyek segítségével a szereplők jól kihasználták a tanterem adta lehetőségeket.

Az események igaz történeten alapszanak, a Tamás Könyve tartalmazza a fiú gyermekkori képeit, apjával való levelezését, és Annamária érzéseit,gondolatait egyaránt. A művészgárda igényes és színvonalas produkciója mindannyiunk tetszését elnyerte. A 10.a osztály nevében köszönjük a Mesebolt Bábszínháznak a felejthetetlen élményt nyújtó színdarabot.


 

2018. január 30. Döme Amanda

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek