Kanizsai Dorottya Gimnázium

Karácsony 2020 - Karácsonyi pályázat

Nyakunkon a karácsony! Aki az utóbbi kb. 10 évben iskolánkba járt, tudja, hogy milyen szép ilyenkor a suli! Az egész épületet belengi a fenyőillat, minden ajtón lóg egy kopogtató és a tanterembe lépve gyönyörű dekoráció fogad bennünket. A diákok kreativitásának semmi sem szab határt. Az utolsó napokban még az angyalposta is üzemel, ki-ki kedves üzenetet küldhet diáktársának vagy tanárának.

December közepe táján aztán van egy nap, amikor mások is megtapasztalják, milyen élet folyik a Kanizsaiban, amikor melegség és áhítat költözik a szívekbe, amikor mi kanizsaisok újra nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ide tartozunk. Karácsonyi koncertünk évtizedek óta színesíti a város életét, lehetőséget adva arra, hogy mindenki megnyissa szívét az ünnep közeledtén.

Mielőtt megkezdődne a várva várt téli szünet, összegyűlünk a tornateremben egy kedves műsorra, közös éneklésre, ahol a nyertesek átvehetik jutalmukat a legszebb díszítésért, a legjobb hangulatért. Mindenki várja ezeket a napokat. A régebbi képek segítségével mindenki megtapasztalhatja, milyen lett volna, ha ...

Viszont idén lehetőségünk van arra, hogy átéljük, milyen, ha az ünnepeink is az online térbe kerülnek.

Talán pozitív hozadéka lesz a vírusnak, hogy mindenki rájön, ez nem az igazi! Talán a pandémia elmúltával ritkábban látjuk majd, hogy az emberek egymás mellett ülve a mobiljukat nyomkodják, ahelyett, hogy beszélgetnének.

Felértékelődik a személyes kapcsolat, jobban figyelünk egymásra, mert rájöttünk, milyen gyorsan elveszíthetjük mindazt, amit szeretünk. 2020 úgy marad meg emlékezetünkben, mint a tanulás éve, amikor leckét kaptunk a sorstól, mi vár ránk, ha nem változtatunk.

Örüljünk egymásnak, amíg megtehetjük! Legyünk türelmesek, figyelmesek, kerüljük a stresszt, amennyire csak lehet! Legyen valóban ünnep az ünnep!
 Az idei karácsony előtt pályázatot hírdettünk  diákjainknak irodalmi, képzőművészeti területen, kapcsolódva a karácsony ünnepéhez. Az alábbiakban tetszenek szemelvényt találni a beérkezett pályaművekből.
 
IRODALOM Az idegesítő karácsonyfadíszítő  Hőbe Anna 10.K
  Bigner Kristóf - Karácsonyi álom
  Covid karácsony  Polgár Anna
  Hütter Rebeka, 9.K - Karácsony
  Karácsony  Mátyás Laura 9.K
  Karácsonyi átirat Varga-Kaizler Bársonyka 9.A
  Kudron Márk 10.k Karácsony
  Rendhagyó karácsony  Wittinger Vivien 10.K
   
 
 

 
KÉPZŐMŰVÉSZET      


Kosztrub Laura 9.ABosits Berill 10 K
  

Kassai Lili 10.K
 

Pajor Dóra 9.K
 
Linhart Réka 10.K

 


 
2020. december 22. Lovassné Vass Enikő


 

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek