Kanizsai Dorottya Gimnázium

Karácsonyi koncert a Ferences templomban

Ha Advent utolsó hete, akkor koncert a Ferences templomban. Több, mint 25 éve van ez így. Ez önmagában véve is fantasztikus, de a mai koraeste is szuper volt. Mindenki kitett magáért. Nagyszerűen szólt a kórus, jók voltak a szólisták, és egyben volt az egész, minden üresjárat nélkül.

A nyitó dalcsokrot Mészáros Viki énekelte, a már megszokott igényességgel. Ezután néhány szép karácsonyi dal, majd Beethoven örömódája csendült fel a kórus előadásában.
 


A zene mellett az irodalom is szóhoz jutott! Meghallgathattuk Móra László „Karácsony édes ünnepén” című versét Molnár Bianka 11. B osztályos tanuló előadásában.
 

A hangszeres szólisták se maradhattak ki a műsorból. Garliczkij „Ária” című művét Horváth Dóri (9.K) játszotta el hegedűjén.
Néhány kórusmű után négy kislány (Krizsán Júlia, Molnár Bianka, Szovák Ivett, Horváth Zsófia 11. B) Leonard Cohen „Halleluja” című dalát szólaltatta meg, nagy sikerrel.
 

Az est egyik fénypontját Boncz Gyöngy novellája jelentette, amit Csizma Blanka 9. KNY osztályos tanuló mondott el. Szinte hihetetlen, hogy két tizenéves erre képes! Az egyik, aki írta, és a másik, aki elmondta. Maradandót alkottak mindketten.
 

A műsort ezúttal is színesítette a KDG nosztalgia kórusa, Dr. Hajba Ferenc vezényletével.
 

Gyurácz Eszter neve már nem ismeretlen azoknak, akik figyelemmel kísérik koncertjeinket. Eszti ezúttal Vivaldi „Largo” című művét adta elő fuvoláján. Lakatos Dóra (11. A) tolmácsolásában meghallgathattuk Juhász Gyula „Karácsonyi óda” című művét, és máris a másik csúcsponthoz érkeztünk.
 

A tavaly óta rengeteget fejlődő Vígh Gergő nyűgözte le énekével a közönséget. A „Have Yourself A Marry Little Christmas” vastapsra késztetett mindenkit, méltán. A kórus a „Karácsonyi álom” című dallal búcsúzott, mindenkinek kellemes ünnepeket kívánva.
 
 
A koncertfelvétel a Mária Rádió Savaria karácsonyi műsorában
2017. december 25-én 16:45-órától lesz hallható

 

Az est fő szervezője, karmestere és lelke ezúttal is Kocsisné Körmendi Klára tanárnő volt, akinek nagyon köszönjük ezt a remek koncertet. A konferanszié szerepét Pezenhófer György tanár úr töltötte be.
 
 
2017. december 20. Lovassné Vass Enikő

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek