Kanizsai Dorottya Gimnázium

"Petőfi Aranyai"

2023. 04. 27-én Csorba Bence és Földi Zalán 9.k osztályos diáktársaimmal együtt részt vettünk a ,,Petőfi Aranyai” vers-, énekelt vers- és prózamondó versenyen a Vasvári Általános Iskolában. Felkészítő tanárunk, Szalainé Kiss Viktória tanárnő kíséretében indultunk a megmérettetésre. A több évtizedes hagyományokkal rendelkező Arany János-versenyt az idei évben Petőfi Sándornak ajánlották a szervezők, megemlékezve a költő születésének 200. évfordulójáról.

Délelőtt a Csík zenekar előadását hallgathattuk meg versenyzőtársaimmal és az iskola diákjaival együtt. A koncerten közösen énekelhettünk a zenekar tagjaival, és értékes ismerteket szerezhettünk a hungarikumokról. Az előadás végén a diákok az elhangzott ismeretekre épülő tesztben (Kahoot) mérték össze tudásukat. Háromfős csapatunk diadalmaskodott, így abban a megtiszteltetésben részesültünk, hogy a zenekar tagjaival kezet fogva jutalmat vehettünk át.

Délután kezdődött a verseny. Nagyon izgatottak voltunk, hogy a választott verseinket színpadra vihetjük. Először mindenki meghallgatta az énekelt vers kategória résztvevőit, amely Zalán produkciójával ért véget. Zalán József Attila Tiszta szívvel című versét zenésítette meg, énekét gitárkísérettel adta elő. Nagy hatást tett a zsűri és a közönség tagjaira.
 


A megzenésített versek bemutatása után következtek a vers- és prózamondó kategória produkciói, melyeket kisebb csoportokra osztva hallgatott meg a szakmai zsűri. Rengeteg versenyzőt hallhattunk, akik tökéletesen adták elő verseiket. Sorra jöttek a jobbnál jobb szavalatok, majd Bencével a végén mi zártuk a kategóriát.

Délután alig vártuk már az eredményhirdetést, ahol örömmel fogadtuk a jó hírt, ugyanis mindhárman arany minősítéssel térhettünk haza.   

Úgy gondolom, sikerült hatást gyakorolnunk a versenyen részt vevő társainkra, valamint a szakmai zsűri tagjaira. Remélem látták, hogy egy színvonalas versmondás mögött mennyi befektetett munka áll. Szintúgy reméljük, hogy a jövő generációjának előadásunkkal példát mutattunk.

Köszönjük a felkészítést és a csodás élményt!  Alig várjuk már a következő megmérettetést!


 
2023. május 18. Horváth Boglárka 10.a osztály

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek