Kanizsai Dorottya Gimnázium

Határtalanul! program - Az első napok Szombathelyen

A múlt szombaton megérkeztek a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium és a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjai Szombathelyre. Valamennyien a Határtalanul program keretében a Kanizsai Dorottya Gimnázium meghívására látogattak el hozzánk.

Az érkezés napján nem sok idő maradt a várossal való  ismerkedésre, de a vasárnap már a felfedezések időszaka volt.
A Romkert, a Székesegyház, az Egyházmegyei könyvtár megtekintése mellett a Képtár, az Iseum, a Hadtörténeti múzeum meglátogatására is sor került, de nem maradt ki az elhurcolt zsidóság történetét bemutató Szemtől szembe kiállítás megtekintése sem. Ezen embert próbáló és intenzív kultúrával telt napot mozizás zárta a AGORA Savaria Filmszínházban. wink
Az esős hétfőn a délelőtti program első részében a KDG-vel ismerkedtek a diákok; az igazgató úr köszöntője és a gimnazisták rövid műsora után a résztvevők két csoportra válva a KDG történetével ismerkedtek illetve a természettudományos laborban élmény kémia órán vettek részt. A délelőtt iskolai programját digitális útinapló írásának előkészülete és írás elkezdése zárta, melynek folytatására szerdán fog sor kerülni. A naplókat hamarosan honlapunkon is megtalálhatják.

Délelőtt 11 órakor Szombathely város polgármestere fogadást adott a vendégek tiszteletére a Városházán, majd ebéd után a fiatalok Kőszeggel és Novákfalvával ismerkedtek, majd a nap zárásaként 19 órától a KDG tornatermébe közös éneklés és táncház vette kezdetét.

Az itt készült fényképeket Galériánkban tekinthetik meg. (Kérjük kattintsanak a fenti képekre is! )
 
Szabó Gábor
Fotók: Szőcs Katalin, Márton Áron Főgimnázium
Szilvi és Ede, Plugor Sándor Művészeti Líceum
 

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek