Kanizsai Dorottya Gimnázium

Határtalanul! program - Ismerkedés Vas megyével

Az előző napok városi programjai után kedd reggel mindenki buszra szállt és hidegélelemmel, meleg ruhával  felszerelkezve az Őrség irányába indult. A két csoport egymás váltva ismerkedett e dombos őrvidékre jellemző szeres településszerkezettel Pityerszeren. Itt három porta helyben megőrzött épületei kerülnek bemutatásra, szemléletesen példázva lakóik hagyományos életmódját és kulturális örökségét.

A séta után jólesett egy kis munka is, amely során meg lehetett ismerkedni az őrségi fazekasság múltjával és jelenével Róka Katalin fazekasnő műhelyében, de lehettet tökmagból olajat is sajtolni a Bartha portán és aki megéhezett az megkóstolhatta az Őrségi Ízek Portáján az őrségi tájra jellemző ételeket, úgymint perecet, kukorica málét vagy langallót.
Délután a diákok még ellátogattak Csöngére, Weöres Sándor költő szülői házához, majd  visszautazás után esti búcsú buli várta őket a gimnáziumban, amely az előző estéhez hasonlóan nagyon "fergeteg-party" lett.

A szombathelyi tartózkodás utolsó napján, szerda délelőtt a gimnáziumban befejezték a hétfőn elkezdett iskolai műhelymunkát, elkészültek az élménybeszámolók (ezekről külön írásban hamarosan tudósítunk), majd egy közös tájékoztató kezdődött a '16 májusi programról, amikor a szombathelyi diákok látogatnak majd Erdélybe. A közös munka értékelése és az iskolai búcsúztatás után egy közös ebéd következett és ezzel véget ért a kirándulás hivatalos programja !
 
Szabó Gábor
Fotó: Bálint Anna, Szőcs Katalin

 

Az erdélyi diákok érkezéséről helyi média is beszámolt.
Itt szeretnénk Önökkel megosztani ezen hírek internetes elérhetőségét.

 
Képgaléria - "Diákszemmel" - KDG-sek fotókiállítása a moziban
"Ilyet tenni nem szabad" - Csíkszeredai és sepsiszentgyörgyi diákok Szombathelyen
Határon túli magyar gyerekeket lát vendégül a Kanizsai Dorottya Gimnázium
Erdélyi diákok a városházán
 

 

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek