Kanizsai Dorottya Gimnázium

Határtalanul! program - Vendégeink útinaplói és élménybeszámolói

"Utunk nem az indulás napján kezdődött, hisz már hetekkel azelőtt lelkes táncolásba kezdtünk, hogy adhassunk nektek egy csipetnyit otthonunk hagyományaiból.  Ezeknek a próbáknak köszönhetően, amelyeken rengeteget szórakoztunk, közelebb kerültünk egymáshoz, egyre jobban és jobban vártuk a kirándulás közeledtét.

Az itt eltöltött idő alatt nagyon megszerettük Szombathelyt a templomaival, múzeumaival, cukrászdáival, hatalmas mozijával és a barátságos embereivel együtt, akik bárhová is mentünk, tárt karokkal fogadtak. Ők tették lehetővé, hogy ittlétünk emlékezetes legyen, és mindig szeretettel gondoljunk erre az otthonos városkára.

Sosem fogjuk elfelejteni a novákfalvi néni megható szavait Erdélyről, Savaria kincses múltját, a környéken élő hagyományőrző emberek lelkes bemutatóit, Weöres Sándor verseit és a KDG-t.

Reméljük ti is legalább annyira fogjátok várni a Csíkszeredába való látogatást, és ti is úgy megszeretitek majd otthonunkat, mint ahogyan mi a tieteket."

Tiboldi Dorka és Izsák Réka, Csíkszereda

BAD Team
Nemcsak élményt, hanem óriási tapasztalatot is nyújtott ez a kirándulás.  Hipergigantikus szerencsénk volt, hogy megkaptuk ezt a lehetőséget. Az elvárások és félelmek ellenére idővel minden kitisztult, mint a ’’székely időjárás’’. Meleg ételek, mosolyok, odafigyelő pillantások és lenyűgöző kirándulások. 
Az eredeti írás
  Sámuel Szilárd és Juga Alpár
Nagyon tetszett az egész kirándulás és az  ide vezető út is nagyon hangulatos és izgalmas volt. Tetszenek a programok, rengeteg érdekes és szuper hely  van itt SAVARIÁBAN !!! Megtudtunk  rengetek történelmi   információt  a városról Vasvár megyéről, hangulatosan telik az idő és hát nem unatkozunk .
Az eredeti írás
 
Orbán Erik és Jancsó Norbert
Egy nagyszerű kiránduláson vehettünk részt, ahol minden program lekötötte a diákokat. Nem voltak unalmas programok, látványos, szórakoztató helyeken voltunk. A napok során, megismertük Szombathelyt [Savariát], viszont a programok sűrűjében, nem volt időnk magunknak szemrevételezni a várost.
Az eredeti írás
 
  Hanna és Klemi
Szombaton megérkeztünk Szombathelyre, viszont a sok élmény és látnivaló vasárnap várt ránk. Ezt egy reggeli selfie-vel indítottuk.
Az eredeti írás
 
Szántó Nonnó
Ismerkedés Szombathely múltjával és jelenével. Még több emlékezetes pillanat.
Az eredeti írás
 
  Kincső és Mónika
A képek önmagukért beszélnek…
Az eredeti írás
Csikós Mikós, SubiDubi
Szombathely nagy állomás
Nagyon tetszett, erősen
Röviden és velősen,
Verset írni nem szeretek
Értelmem meg persze retek,
Művészethez közöm nincsen
De Szentgyörgynek mindenképpen
Migránsképpen jöttünk be az országba
Mégsem került bicska az osztályfőnököm harmadik bordájába.
Élmény teli volt a mozi
,,Elaludtam’’-mondta Rozi.
  Zsombi és Tekla
Az itt töltött rövid idő alatt rengeteg kulturális programon vetünk részt. Az első napunk városnézéssel indult.
Az első helyszínünk a Légió Látványraktár és Hadtörténeti Kiállítás volt ahol megtekinthettük a római hadi felszereléseket, harci technikákat illetve rövid bemutatott is láthatunk belőle. A hadtörténeti kiállításon fegyvereket, katonai öltözékeket és aki akarta az még rövid bemutatott is kapott a kiállított darabokról.
A második helyszín ahova ellátogatunk az a Szemtől Szemben képkiállítás volt ahol betekintést kaptunk a zsidók múltbéli életébe, küzdelmeibe illetve hagyományaikba.

 
Farkas Bernadett és Kelemen Júlia
Jöttünk, buszoztunk, láttunk, szunyókáltunk, nevettünk, gyalogoltunk, ismerkedtünk és máris visszajönnénk! Ez az öt nap Szombathelyen tanulságos és élmény dús volt, a sűrített programunk ellenére is aktívan vettünk részt a programokban.
Mindenféle szempontból hasznos volt számunkra ez a kirándulás: Még jobban összekovácsolódott az osztályunk, és az itteni diákokkal is kapcsolatokat alakítottunk ki. 
Az eredeti írás
 
  Abi és Csengi
Hosszú utazásunk után, fáradtan és piszkosan érkeztünk meg a szombathelyi Pável Ágoston kollégium elé, ahol barátságos fogadtatásban részesülhettünk. Egy igazán mosolygós hölgy várt minket, pár itteni diákkal, akik eligazítottak minket. A szállás elfoglalása után, elkísértek minket vacsorázni, ahol megismerkedhettünk a Csíkszeredai csapattal. Vacsora után tanáraink elvittek minket “szocializálódni” egy helyi kávézóba.
Az eredeti írás
Ferencz Evelin, Péter Katalin, Tódor-Iszlai Ilka
A hagyományos élménybeszámoló tulajdonképpen a megtekintett látványosságok tömör, olykor kevésbé tömör leírásáról szól. Mi most elsősorban arról szeretnénk mesélni, hogy milyen is Szombathely diákszemmel. Van egy varázsa az egész városnak, még a rossz idő ellenére is.
Az eredeti írás
 
  Vajna Éva Eunika és Batzula Bernadett
A szombathelyi projektünkre 2016.március 4-től, március 10-ig került sor. Ebben a pár napban rengeteg újdonsággal, érdekességgel valamint régiséggel találkozhattunk. Az első nap részt vehettünk különféle látványosságú kiállításokon, mint például Légió Látványraktár, Hadtörténeti kiállítás, Szemtől szembe kiállítás,
Az eredeti írás
 
Kedves Norbert
Kedves Norbert vagyok a Csíkszeredai Márton Áron Gimnáziumból. Nagyon örülök, hogy eljöhettem ide Szombathelyre. Még eddig nem voltam Magyarország területén, és végre kaptam egy esélyt, hogy eljöhessek ide. Sok érdekes dolgot láthattam a városban. Nekem legjobban az Egyházmegyei Könyvtár tetszett, és a Képtár. Este voltam moziban, ez volt nekem az első mozis élményem.
Az eredeti írás
 
  Csanád és Norbi
Az utazásunk érdekesen alakult felétek. Indulásunkkor épp este volt és sötét (CSANÁD) vagyis én nem aludtam semmit sem, vagyis nem tudtam aludni végignéztem az egész utat az autópályákon keresztül az összes mellék utakig. Szóval vártam már az érkezést, hogy megpihenjek, de viszont nem jött össze ez a mai napig sem.
Az eredeti írás
Boga Ákos és Kanabé Áron
Szombathelyi körutunk első lépésében az Egyházmegyei könyvtárt látogattuk meg, Az első benyomásom az volt ezzel kapcsolatban, hogy megint egy könyvtár, de ehhez képest kellemesen csalódtunk. Ez a könyvtár, mint építészeti mű is megállná a helyét, a különleges Eiffel típusú szegecsek elrejtése faburkolat alá zseniális megoldásnak bizonyul.
Az eredeti írás
  Tamara és Hanga
Sepsiszentgyörgyről indulva, hosszú utat tettünk meg, de viszont sok élményt szerezve távozunk.
Az első nap a szobák elfoglalásáról és az eligazításról szólt.
A második nap kicsit izgalmasabbnak indult, amikor körbenéztünk a városban, sok kiállításra ellátogattunk:Légio Látványraktár, Szemtől Szembe kiállítás,stb.
Az eredeti írás
 
Kutasi Attila és Zonda Zsolt
Hosszú utazást tudtunk magunk mögött, mire megérkeztünk Szombathelyre. A város megragadó szépsége nyomban magára vonzotta az összes tekintetet. Remek élmény volt Szombathelyen sétálgatni, szétnézni a történelmi belvárosban. A fogadó diákok segítőkészen jöttek velünk eligazítván minket a számunkra ismeretlen környéken.
Az eredeti írás
 
 
Friderika és Abigél
Egy nagy utazás után sikeresen megérkeztünk Szombathelyre. Első nap kíváncsian tekintettünk az első érdekes helyre. Itt megjegyeztük, hogy nem könnyű gyalogos katonának lenni. Egy társunkat beöltöztették azokba a nehéz védőruhákba és az ottani fegyvereket is megtekinthettük . 
Az eredeti írás
Lőrincz Csaba
Először is nagyon örülök, hogy itt lehetek Szombathelyen. Hosszú út áll mögöttem és a csapat többi tagja mögött, de sikeresen megérkeztünk Szombathelyre. A város tele van érdekesebbnél érdekesebb látványosságokkal. Talán számomra a legérdekesebb a katonatörténeti kiállítás volt, ahol végre megtudhattam milyen érzés egy Ak-t a kezemben tartani, vagy egy tüzérségi ágyúval célozni.
Az eredeti írás
 
  Melinda és Réka
Nagyon örülünk, hogy itt lehetünk. Nagyon rendesen fogadtak itt bennünket, amiért hálásak is vagyunk. Gyönyörű élményekben, látványosságokban volt részünk az eddigi napok folyamán. Itt ellátogattunk az ókori katonák életének világába . Nagyon sok érdekes dolgot tudtunk meg. Hogy hogyan harcoltak az akkori katonák, milyen viseletük volt, milyen fegyverekkel harcoltak.
Az eredeti írás
MÁG Tünc és Eszter
Nagy izgalommal vártuk, hogy végre meglátogathassunk titeket, nemcsak a környezet mássága, hanem Szombathely jó híre is ide vonzott minket. Szerettük volna megismerni szépségét, látványosságait. Nagyon tetszett a városnézés az első napon, a kiállítások, a gyönyörű főtér és a sajátos épületek (pl. a víztorony a KDG mellett).
Az eredeti írás
 
  Kanabé Nóra-Ottilia és Szász Izabella
Sepsiszentgyörgyről, este 10-órakór indultunk el. Nem tudtuk, de nagyon hosszú és fárasztó út várt ránk. Kb. 2 órán át zajosak voltunk, aztán lassan mindenki elcsendesedett. A határnál az igazgató úr felköltött minket, hogy adjuk oda a személyi igazolványunkat, majd fél óra múlva átmentünk a határon és folytattuk az utunkat Szombathelyre.
Az eredeti írás
MÁG Taha
Jöttünk, láttunk, visszajönnénk. :) Utunk során meglátogattuk az Egyházmegyei Levéltárat, ahol betekintést nyerhettünk Szombathely történelmének lapjaiba. Az idegenvezetőnk nagyon kedvesen szólt Erdélyről. Emlékbe kaptunk képeslapot is. Ezután megtekinthettük a Székesegyházat és a Zsinagógát kívülről.
Az eredeti írás
 
  Ökörtesók (Kata &Andi)
Élmény ország kapuja megnyílt előttünk, amikor 2016.03.04-én elindultunk Szombathely fele. Mindenki hatalmas energiákkal és jó kedvel indult az útnak, akkor még senki sem számította arra, hogy mennyire hosszú és fárasztó útnak nézünk elébe
Az eredeti írás
 
MÁG Heri és Heni
Szombathely! – közölte az Oszi néni, kirándulásunk végleges célpontját. Már az első napon lehetőségünk nyílt arra,  hogy közelebbről is megismerhessünk néhányat Szombathely látványosságaiból. Első megállónk az Egyházmegyei Levéltár volt, ahol egy minden szempontból érdekfeszítő és dinamikus bemutatót hallhattunk a leglényegesebb és legkülönlegesebb könyvtári tulajdonokról.
Az eredeti írás
 
  Sanci és Gergő
Első napunk lényegében azzal telt el, hogy megismertük szállásunkat és kipihentük magunkat.  A többi nap elég korán fel kellett kelnünk, de ezt végül is nem bántuk meg, mert egész jó, sőt sokszor nagyon vagány programok vártak ránk:
Az eredeti írás
MÁG Bini
Márc.5. : Érkezés.  Fárasztó utazás után nagyon jól esett a rántott hús. Márc.6.-9: Programok, helyszínek: Könyvtár, Szombathelyi Székesegyház, Képtár, Iseum Savarinese, „Szemtől szembe” kiállítás, Mozi: „Csokoládé”, KANIZSAI DOROTTYA GIMNÁZIUMban táncest és buli, Weöres Sándor emlékház Csöngén, Olajverés, Pityerszer, Fazekas.És még ezeken kívül sok-sok érdekes program.
Az eredeti írás
 
  Betti és Heni
Na hát én személy szerint élveztem a programokat voltak különleges helyek pl. Szemtől szemben kiállítás érdekes volt. Akkor voltak még gyönyörű templomok. Volt mikor kóstolgattunk pár érdekes ízet…J Az intriről (kolesz)csak annyit mondok,hogy hangulatos volt és barátságos. Azonban az ébresztő lehetett volna kicsit később….De amúgy nagyon jól éreztem, magam Szombathelyen és bármikor visszajönnék ide.
Az eredeti írás
 
Szanet Hanci
Szombathely CsÍkszeredai szemmel: Szombat este érkeztünk meg Szombathelyre, ahol sokkal hidegebb időjárás fogadott, mint gondoltuk volna. Sok érdekes programban vettünk részt, külön és a szombathelyiekkel közösen.
Az eredeti írás
 
  Mimon Trisztina és Sandel Kamas
Köszönjük szépen a lehetőséget, hogy eljöhettünk ide, Szombathelyre és részesei lehettünk ennek a programnak,hiszen rengeteg információval és élménnyel gazdagodtunk ezekben a napokban.
Az eredeti írás
MÁG Lenk
A Szombathelyi kirándulás hatalmas élmény volt számomra, rengeteg új dolgot tanultam és láttam. A programok, bár néha kissé leterhelően sok volt, változatosan voltak összeállítva, mindenki megtalálhatta azt, ami számára a legélvezhetőbbnek bizonyult. Személyes kedvenceim a kémiakísérletek és a táncház voltak. Talán az egyedüli dolog, ami számomra kissé csalódás volt, hogy szívesen megismertem volna az itteni diákokat, de erre nem nagyon nyílt lehetőség, hiszen csak néhányukkal volt alkalmunk találkozni. Összességében nagyon jól éreztem magam és sajnálom, hogy már haza is kell mennünk. :)
 
  Ismeretlen szerző :)
Csomagokat az autóbusz tárolójába! ...Siessetek! 36…37..38..gyerkőc.. gyors névsorolvasás (emelje fel a kezét az aki nincs itt)..integetés a családtagoknak és már el is indult a Sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum 9-10-dik osztályosok apraja nagyja kísérőivel a szombathelyi kirándulásra. Jó pár órával később pár megállással, néhány óra összegubózott alvással az üléseken, sok énekkel és nevetéssel megérkeztünk hozzátok, ebbe csodás városba. Rövid tájékoztató után, a lépcsőkön felgördültek csomagjaink és ’’elhonfoglaltuk’’ szállásainkat…
Az eredeti írás
MÁG Team
Nagyon fárasztó volt az utazás,de ennek ellenére élveztük a buszozást. Bár az időjárás hideg volt, tetszettek a programok, kiváltképp Novákfalva, a kis Erdély, ahol megható beszédet hallhattunk a magyarságról és a székelyekről. Emellett nagyon érdekes volt az olajütés, amelyet ki is próbálhattunk majd megkóstolhattuk a finomságokat, olajokat és a málét. Befejezésképp a búcsúbuli elfeledtette velünk a fáradtságot és tökéletes befejezése volt az itt töltött napoknak
   
A kiránduláshoz kpcsolódó írásainkat és beszámolóinkat ide kattintva olvashatják el újra:
 

 

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek