Kanizsai Dorottya Gimnázium

Izgalmasan telik a tanév vége a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban

Alighogy lezárult az írásbeli érettségi, újabb vizsgaáradat zúdult a diákokra: Kompetencia mérés a 10. évfolyamnak, Alapvizsga a 9. KNy, Célnyelvi mérés és Belső mérés a 10. K osztálynak. Aki ebből kimaradt, annak is ott van az év végi hajrá.

Mindezek mellett a múlt héten iskolánk 80 diákja Erdélyben járt a Határtalanul pályázat keretében szervezett kiránduláson, pénteken zajlottak az évi esedékes osztálykirándulások és csütörtöktől hétfőig gimnáziumunk meghívására városunkban vendégeskedett a Geschwister Scholl Gymnasium kórusa Sangerhausenből, a németországi Sachsen-Anhalt tartományból.

A kapcsolat a EUROWEEK találkozón született, ahol évek óta gimnáziumunk képviseli Magyarországot. Vendégeink számára Luttenberger Ágnes tanárnő vezetésével gazdag programot állítottunk össze.

Volt városnézés Szombathelyen, meglátogattuk a felsőcsatári Vasfüggöny Múzeumot, gulyáspartira és néptánc-tanulásra invitáltuk őket, megmutattuk Kőszeg nevezetességeit, sőt egy sárvári fürdőzés is belefért a néhány napba. A kórus fellépett a Szent Márton Év programsorozatában, a Szent Márton Templomban, ahol igényes koncertjük nagy sikert aratott.

Hétfőn délelőtt az iskolában is üdvözölhettük őket, ahol közösen koncerteztek a Kanizsai Dorottya Gimnázium kórusával. Vendégek és vendéglátók kölcsönösen élvezték és értékelték a produkciókat.

A program egy rövid „állófogadással” zárult, hisz a német diákoknak a következő napon már a saját iskolájukban kellett megjelenniük.

Nagyon kedves és nyitott embereket ismerhettünk meg vendégeinkben, akik minden programot lelkesen és hálásan fogadtak. Érdekelte őket, hogyan élünk, hisz vezetőik egykori NDK-sként még emlékeztek arra, amikor a szocialista táborban mindenki minket, magyarokat irigyelt. A tanulókon látszott, mennyire élvezik az együttes éneklést és magát a kirándulást is.

Így örömmel fogadtuk, amikor iskolánk kórusa meghívást kapott Sangerhausenbe. Reméljük sikerül megvalósítanunk az utazást és mindez egy gyümölcsöző együttműködés kezdete lesz.

A kapcsolat létrehozásáért köszönet Lengyelné Molnár Mária tanárnőnek, a program lebonyolításáért pedig a német munkaközösségnek és a főszervezőnek, Luttenberger Ágnes tanárnőnek.
 
Lovassné Vass Enikő
Fotó: LVE és Czirók Dániel 9.B

   

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek