Kanizsai Dorottya Gimnázium

Nyári kéthetes nyelvtanulás

Tisztelt Szülők!

A nyári kéthetes nyelvtanulással kapcsolatban sok információ van, amelyekhez Önök is hozzáférnek. A Tempus Közalapítvány oldalára ellátogatva nagyon sok kérdésre választ kaphatnak. Egyelőre nekünk is csak ennyi információnk van, de igyekszünk megtenni mindent amennyiben a személyi feltételeink lehetővé teszik, hogy gyermekük akár csoportos utazás keretben, akár egyénileg utazhasson nyáron.

A https://tka.hu/nyelvtanulas linken találják azokat az információkat, melyek jelenleg elérhetők. Érdemes elolvasni a https://tka.hu/nyelvtanulas-gyik-ot!

Figyelembe véve a szeptemberi felmérésünk eredményét, az elérhető információkat, az erőforrásainkat és az ajánlásokat, úgy döntöttünk, hogy a csoportos utazást a 9. és 11. évfolyamos diákok számára egyaránt ajánljuk. A 11-esek bátran pályázhatnak egyéni utazásra is.

A csoportos utazóknak Angliába, Máltára, Írországba és Németországba szeretnénk szervezni angol illetve német nyelvterületre, figyelembe véve a szeptemberi felmérés eredményeit, pontos várost/városokat még nem tudjuk. Az utazást július illetve augusztus hónapokban szeretnénk indítani, ezt a külföldi nyelviskolák kínálata fogja meghatározni, egyéni utazást érdemes júniusban is szervezni.

Mindegyik csoportot 15-15 főként egy-egy pedagógusunk kíséri.
A programban egy akkreditált külföldi nyelviskola komplex programcsomagját kapják a diákok az ösztöndíj részeként.

A nyelviskola a teljes időben teljes felelősséget vállal a diákokért. Rendszerint szállásuk sem feltétlenül közös, az órák nemzetközi csoportokban valósulnak meg, a kísérő tanárokkal nem találkoznak „menetrend szerint”, csak az utazás során, de elérhetők lesznek.

A csoportos képzést az iskola pályázza, az egyénit majd a családok, diákok. Az egyéni pályázási folyamathoz minden segítséget és tájékoztatást megadunk majd a családoknak. Az utazás, szállás, étkezés, biztosítás, napi zsebpénz költségeit fedezi az ösztöndíj, tehát minden szükségletet biztosít. Biztatunk mindenkit, éljen a lehetőséggel!

A folyamatban nagyon sok a bizonytalanság, mi is most ismerkedünk a lehetőséggel, de mindenről azonnal tájékoztatjuk Önöket! Fontos, hogy türelmesek legyünk, hiszen a megtérülés óriási lesz. Felelősen kell megfontolni, hogy egyéni, vagy csoportos utazásra küldjük a diákokat.

Részletesebb információval mi sem rendelkezünk, nekünk is csak annyi van, amennyi az említett honlapon elérhető.

Kérem a Tisztelt szülőket, hogy valóban olvassák el az említett honlap információit, legyenek türelmesek és rugalmasak a szervezés folyamata közben, mi megteszünk mindent a sikeres pályázat érdekében.


 

2019. december 04. Merklin Ferenc
intézményvezető

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek