Kanizsai Dorottya Gimnázium

Programajánló

Tea és Tudomány - új délutáni előadássorozat a KDG-ben

2015.11.13.

A 2017-2018-as tanévben ünnepli a Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium fennállásának 100. évfordulóját. Az iskola már idén gondol az ünnepre és megnyitja kapuit minden érdeklődő előtt. A T&T, vagyis Tea és Tudomány esték keretében délutáni teázással egybekötött előadásra hívjuk kedves vendégeinket. A két tanítási nyelvű gimnázium a legfinomabb angol teákkal vár mindenkit, emellett különböző tudományterületek érdekességeibe, legújabb eredményeibe vezeti be az érdeklődőket.

la BOR day - Meghívó a Labor programjára

2015.11.05.

A Kanizsai Dorottya Gimnázium természettudományi laborja 'la BOR day' címmel az őszhöz kapcsolódó autetntikus programmal várja az érdeklődő diákokat a Labor következő délutáni foglakozásásra 2015. november 10-én a 8. órában. Ahogy a rendezvény nevéből sejteni lehet biztosan nagyon sok hasznos információ fog elhangozni (vidám köntösbe csomagolva) a borkészítéshez kapcsolódó természettudományos tényekről és a labor végén talán egy kellemes meglepetés is várja majd a résztvevőket  ... !

Október 23. emlékére

2015.10.23.

Ernesto Pinto Dal azokról, akiket a holnap megkoszorúz Áldottak az özvegyek, kik a holt apák puskáját a fiak kezébe adták, a műhelyekben helyükre álltak és a mezőkre mentek. Az ósdi tűzhely általuk parázslik fel újra s a fiatal búza beérik az olajfák árnya mellett.   Áldottak a gyerekek, kik búgócsigáik sarokba téve rohantak tankok ellen s utolsó sóhajukkal anyjukat hívták és a hazát. Általuk szállnak vissza a lepkék s ragyog a lég s víg nevetés fecskéi ébresztgetik a rét virágát.   Áldottak a lányok, kik megőrizték ajkuk mézét és liliom ragyogásuk

Véradás a KDG-ben - Kérjük segíts Te is !

2015.10.05.

2015. október 7-én, szerdán újra véradás lesz a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban, amelyen minden 18. életévét betöltött, legalább 50 kg súlyú, egészséges személy részt vehet. A véradás előtt lehet, sőt ajánlatos enni, a folyadék bevitele pedig még fontosabb. Aki szívesen adna vért, de fél egy kicsit, annak javaslom, hogy olvassa el a tavaly októberben íródott cikket, amelyet egy első véradó írt! Ezen a héten Szombathely más középiskoláiban is véradó napot szerveznek. Reméljük, az elsők között leszünk a jelentkezők számát illetően !

Táncos Éva videó filmje - 2015. szeptember

2015.09.27.

"Kezdetben  a fotózás egy hobbynak indult, ami szépen lassan az életem részévé vált. Ez az összeállítás évek munkájából válogatódott ki és remélem elnyeri a tetszésüket" - írta a filmhez kapcsolódóan Táncos Éva a 11.B-ből. Majd Pádár Sándor híressé vált soraival fejezte ki ars poetikáját: "Ne kérdezd tőlem, mit – miért fotózok – s fotóztam. De azt sem, honnan jöttem, s merre tartok. Csak nézd meg jól a képeim! – a választ megkapod.”   A film Nagy Tamás tanár úr ajánlásával érkezett szerkesztőségünkbe.              

Cirkusz a Laborban - Programajánló

2015.09.15.

A Kanizsai Dorottya Gimnázium természettudományi laborjában rendszeresen tartottak a szaktanárok már eddig is délutáni foglalkozásokat, ahol a tanórai kereteket átlépve kísérletezhettek, versenyezhettek a diákok. A szervezők most több meglepetéssel is készülnek: híres művészeket látnak vendégül, valamint a szeptember végi program során „Panem et circenses”, azaz kenyeret és cirkuszi játékot kínálnak 2015. szeptember 29 - én, kedden (Mihály napján), 14:00 és  kb.16:15 óra között.

Ha tavasz, akkor diáknap! - Amerika nap a KDG-ben! - Programajánló

2015.03.26.

Ha tavasz, akkor diáknap!   Egy nap, amikor fellazulnak az iskolai keretek, s a kínálatból mindenki azt választhatja, ami neki a legjobban tetszik. Az idei programok egy témakörhöz kapcsolódnak, Amerika nap lesz a KDG-ben! Amerika nap? Kapjuk fel a fejünket? Igen, pályázni lehetett egy ilyen rendezvényre és az Orlayval karöltve elnyertük az EMMI és az USA Magyarországi Nagykövetsége által kiírt, az amerikai kultúrát népszerűsítő Amerika nap rendezési jogát. Hogy mit nyertünk? Két diplomata érkezik az Amerikai Nagykövetségről, akiktől

A Napfényember című dokumentumfilm bemutatója a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

2015.03.17.

A Berzsenyi Dániel Könyvtárban 2015. március 24-én, (kedden) 17 órakor vetítik a Napfényember című dokumentumfilmet, amelynek alkotói között üdvözölhetjük Boros Ferenc tanár urat is. A film a 102 éves holokauszt túlélőről, a Szombathelyen élő Spiegler Elemérről szól. „A független filmes alkotó triumvirátus, Boros Ferenc, Horváth Zoltán és Kozma Gábor egy olyan humanista ember képét festette meg a filmvásznon, aki képes volt felülemelkedni az emberiség egyik legsötétebb korszakának borzadalmain.

Nemzetközi π-nap - π-KNIK a KDG-ben

2015.03.05.

3.14.15. 9:26:53   Mi ez a szám, fiatalok? Talán egy kód? Neeem! Talán egy számlaszám? Neeem! Hát akkor mi ez? π! π! π!      A nemzetközi π - nap a matematika egyik leghíresebb s tán legismertebb irracionális számának, a π számnak az ünnepe. A π - napot 1988 óta március 14-én tartják meg, mivel a hónap számjegye a 3 mellett 14-én a π első két tizedes jegyéig megegyezik. Ez alkalomból világszerte vetélkedőkkel, konferenciákkal „ünnepelnek”. Mi pedig immár hagyományosan a KDG-ben egy kiállítással és egy π-knikkel a laborban.

Újra véradás lesz a KDG-ben most pénteken

2015.03.04.

Ősszel Hosszú Ivett „Első véradó” megosztotta velünk gondolatait arról, hogyan is szánta rá magát erre a hősiesnek mondható tettre: „Szeretek más embereken segíteni, ezért tartottam fontosnak, hogy amint lehet, részt vegyek az iskolai véradáson.” Legyőzte félelmét és belevágott, mert arra gondolt, akár három ember életét is megmentheti egy kis fájdalom árán.

Dorottya báli szösszenet

2015.02.05.

A Kanizsai Dorottya Gimnáziumban hosszú évtizedek óta minden évben megrendezésre kerül a Dorottya-bál, rendszerint a Dorottya névnaphoz kötődően. A bál ötletét egyrészt az iskola névadója, Kanizsai Dorottya adta, másrészt kapcsolódás fedezhető fel Csokonai Vitéz Mihály, Dorottya című vígeposzához.   A Dorottya gyönyörű név, nézzük, honnan is ered! A Dorottya név a görög Dorotheosz női változatának, a Dorotheának magyarosított alakja. Jelentése: Isten ajándéka.

Dorottya Bál 2015 - Meghívó

2015.01.20.

Az idei évben a Dorottya Bál, az iskola tradicionális bálja február 13-án 19 órától kerül megrendezésre az iskola diákönkormányzatának szervezésében.  A bál helyszíne: Place Cafe & Restaurant Szombathelyen. Megjelenés alkalomhoz illő öltözékben. A bálra az iskola diákjait, tanárait, dolgozóit és az ő vendégeiket várjuk, a rendezvény zártkörű.  A meghívók száma nincsen korlátozva, belépőjegyeket az iskolában lehet venni

Oldal

1 2 3 4 5 6 7 8    

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek