Kanizsai Dorottya Gimnázium

Októberben a KDG-sek Németországban is járhatnak gimibe

Ez persze így erős túlzás, de két tanóra erejéig valóban hospitálhatnak német diáktársaik ének-, angol- vagy épp németóráján is azok a kanizsaisok, akik október 15. és 20. között Németországba utaznak a sangerhauseni partneriskolánk meghívására.

A Geschwister Scholl Gymnasium Sangerhausen  kórusa már két alkalommal tett látogatást iskolánkban, mindkét alkalommal rövid, ám annál sikeresebb koncertet adtak nálunk, utoljára 2018. május 30-án.

Ekkor hangzott el a meghívás, majd a szavakat tettek követték, és a német-magyar lázas  tanári szervezőmunka eredményeképpen itt van az utazási lehetőség, melyre érkezési sorrendben tudjuk fogadni azt a 40  diákot, akit el tud vinni az ismert diákutaztató cég, a Challenge Utazási  Iroda luxusbusza 2018. október 15-én hajnalban a KDG-re szabott, érdekesnek és különlegesnek ígérkező 6 napos németországi útra.

További részleteket az alábbi felhívásban olvashattok, és Facebookon is megtaláljátok a részletes információkat az osztálycsoportokban.

Jelentkezés 2018. szeptember 12-éig Luttenberger Ágnes tanárnőnél.
 


 

KIRÁNDULÁS NÉMETORSZÁGBA
2018. október 15-20.

 
Német partneriskolánk meghívására iskolai kirándulást szervezünk 2018. október 15. és 20. között Németország egyik legszebb tájára, a Harz-hegység és Szász-Svájc vidékére.

Utunk különlegessége, hogy nem csupán kiemelkedő turistalátványosságokat, történelmi helyszíneket és természeti szépségeket keresünk fel, hanem vidám perceket tölthetünk partneriskolánk tanulóival, sőt egy rövid látogatás erejéig bepillantást nyerhetünk egy német gimnázium mindennapjaiba.
 
A programból: Kirándulás Lipcsébe, Bach és Wagner városába, ahol a hagyományos városnézés mellett  egyetemisták  vezetésével meglátogathatjuk a nemrég elkészült ultramodern lipcsei egyetemet, a Paulinumot.

Séta és rövid túra a Harz-hegység legszebb részén: Kyffhäuser- csúcs és Barbarossa-barlang

Bowlingozás a német diákokkal

Az utolsó két napot Drezdában és környékén töltjük, helyi  idegenvezetővel keressük fel a szász főváros legszebb látnivalóit, és hajózunk az Elbán
 
Utazás: a Challenge Utazási Iroda buszával
Ellátás: Szállás reggelivel és vacsorával  ifjúsági szállóban
Egyéb információ További részletek és jelentkezés Luttenberger Ágnes és Balog Éva tanárnőnél vagy a némettanárotoknál.
Kedvcsináló linkek: Musikstadt Leipzig – Bach, Wagner und der Thomanerchor
Stadtführung in Dresden
Geschwister Scholl Gymnasium Sangerhausen
 
2018. szeptember 06. Luttenberger Ágnes

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek