Kanizsai Dorottya Gimnázium

Tea és Tudomány - Vendégeink lesznek: Gergó Judit és Kránitz Balázs, a Magyar Rádió munkatársai

A Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium a 2017/2018-as tanévben ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. Az iskola már idén gondol az ünnepre, és megnyitja kapuit minden érdeklődő előtt. A T&T esték, vagyis Tea és Tudomány esték keretében délutáni teázással egybekötött előadásra hívjuk kedves vendégeinket,  amely egyben az évadzáró előadás is lesz.

Vendégeink lesznek: Gergó Judit és Kránitz Balázs, a Magyar Rádió munkatársai.
 
Gergó Judit a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban érettségizett, majd a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán szerzett magyar nyelv és irodalom, ének-zene szakos tanári diplomát.
Pályáját tanárként kezdte, majd 1996-tól a Magyar Televízió Szombathelyi Regionális Stúdiójában szerkesztő-műsorvezető. 2000 és 2005 között a Magyar Rádió Szombathelyi Regionális Szerkesztőségénél szerkesztő-riporter, műsorvezető. 2010-től az MTVA Vas megyei tudósítója. 2010-ben megkapta az Év Rádiósa díjat, 2013-ban pedig a Kuntár Lajos Vas megyei Sajtó-Díjat.
 
Kránitz Balázs 2000-ben érettségizett gimnáziumunkban. Már a középiskola alatt is közel állt a szívéhez a rádió.
A Magyar Rádió szombathelyi stúdiójában kezdett rádiózni, 2006-tól a Kossuth Rádió szerkesztő-műsorvezetőjeként dolgozik. Közelről című délutáni műsorában gyakran jelentkezik külső helyszínről tudományos beszámolóval, de hallhattunk már riportot levegőből és farkasok mellől is.
2014-ben a sürgősségi vérszállítást bemutató helyszíni riportjával elnyerte a Kopp Mária Média Díjat.
 
A beszélgetés során szó lesz a médiáról, rádiózásról, a riporter, szerkesztő, műsorvezető életének szépségeiről, komoly és humoros oldaláról. De hallhatunk meghatározó riport- és műsorrészleteteket is.
 
Az évadzáró délutánt kötetlen beszélgetéssel zárjuk!
 
Időpont: 2016. április 26., 17 óra

A rendezvényre mindenkit szeretettel várunk!
 
Merklin Ferenc
Fotó: vaol.hu és mediaklikk.hu

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek