Kanizsai Dorottya Gimnázium

Tea és Tudomány - vendégünk lesz Dr. Szakonyi Zsolt

A Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium a 2018/2019-es tanévben is folytatja hagyományát, és megnyitja kapuit minden érdeklődő előtt. A T&T esték, vagyis Tea és Tudomány esték keretében délutáni teázással egybekötött előadásra hívjuk kedves vendégeinket.

Következő vendégünk Dr. Szakonyi Zsolt, szakgyógyszerész egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar gazdasági és tudományos dékánhelyettese.

Dr. Szakonyi Zsolt 1969-ben született Szombathelyen, középiskolai tanulmányait a szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnáziumban végezte. 1987-ben érettségizett és felvételt nyert az akkor még Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem Gyógyszerész-tudományi Karára, ahol 1992-ben szerzett Gyógyszerészi Oklevelet. PhD értekezését a Gyógyszerésztudományok tématerületen 1998-ban védte meg, 2013-ban habilitált, 2018-tól az MTA doktora.

1997-től a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerkémiai Intézetének munkatársa, jelenleg szakgyógyszerész egyetemi docens. 2018-tól a Gyógyszerésztudományi Kar gazdasági és tudományos dékánhelyettese.

Fő kutatási területe a szerveskémia és gyógyszerkémia, azon belül is kismolekulák előállítása természetes vegyületekből és az így kapott építőelemek alkalmazása összetett, bioaktív molekulák és kémiai reakciók katalizátorainak kifejlesztésére. 68 eredeti, idegen nyelvű tudományos közlemény társzerzője, 7 szabadalom társfeltalálója. Egy idegen nyelvű gyakorlati jegyzet és egy magyar nyelvű tankönyv társszerzője. 4 doktorandusza szerzett irányításával PhD fokozatot.

 

Előadásának címe: Hétköznapi és nem hétköznapi kémia a gyógyszerészetben. Mit kutat egy gyógyszerész?
Időpont: 2019. március 12. 17 óra


A rendezvényre szeretettel várjuk!                                 Módos Tibor                                          Merklin Ferenc
                              címzetes igazgató                                   intézményvezető


Szombathely, 2019. március 6.

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek