Kanizsai Dorottya Gimnázium

Tea és Tudomány - vendégünk lesz Horváth Nikolett (Vakvagány), a KDG egykori diákja

A Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium a 2018/2019-es tanévben is folytatja hagyományát, és megnyitja kapuit minden érdeklődő előtt.

A T&T esték, vagyis Tea és Tudomány esték keretében délutáni teázással egybekötött előadásra hívjuk kedves vendégeinket.
Következő vendégünk Horváth Nikolett, Vakvagány, 2014-ben az Év embere, újságíró, író.

A szombathelyi Horváth Nikolettát Vakvagányként ismeri az egész ország. 2014-ben, az egyik kereskedelmi televízió közönségszavazásán az Év Embere lett. 
Ritka betegséggel küzd, amely miatt elveszítette a látását és naponta jár dialízisre. Életszeretetét, küzdeni akarását, igazságérzetét, gondolkodásának kiemelkedő tisztaságát mindez azonban csak erősítette, ezért lett hihetetlenül népszerű blogja, valamint heti rovata a Vas Népe megyei napilapban.

Niki 2007-ben érettségizett a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban, majd diplomát szerzett Kommunikáció és Médiatudomány szakon. Sokan próbálták eltántorítani, mondván, hogy egy vak lányból úgysem lehet újságíró, de ő céltudatosan ment előre, és végül kitüntetéses diplomával fejezte be az iskolát.

Niki életében két nagy szereplő van: az édesanyja és a vakvezető kutyája, Lili. Eddig megjelent kötetei:  Öröm ABC és Kutyaszív szeretet

Beszélgetőtársa Kudler Szilvia, egykori kanizsais diákunk lesz, aki jelenleg az ELTE SEK tanító szakos hallgatója.
Szilvi szabadidejében szívesen foglalkozik újságírással.


 

A teadélután címe: Hitvallásból hivatás: elindulni a szavak útján
Időpont: 2018. október 16. 17 óra
Helyszín:  Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium A rendezvényre mindenkit szeretettel várunk!


 

2018. október 12. Kovacsics Bernadett

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek