Kanizsai Dorottya Gimnázium

Tea és Tudomány - vendégünk lesz Korponay Zsófi, a József Attila Színház színművésze

A Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium a 2019/2020-as tanévben is folytatja hagyományát, és megnyitja kapuit minden érdeklődő előtt.

A T&T esték, vagyis Tea és Tudomány esték keretében délutáni teázással egybekötött előadásra hívjuk kedves vendégeinket.
Következő vendégünk: Korponay Zsófi, a József Attila Színház színművésze.

Korponay Zsófi Szombathelyen született. 2010-ben érettségizett a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban, majd 2014-ben a Művészeti Szakközépiskola és Gimnázium Jazzének szakán szerzett végzettséget. 2017-től az ELTE BTK Ének-zene és Médiatanár szakán tanul. 2010-től 2015-ig a Weöres Sándor Színház, 2015-től a József Attila Színház tagja.

16 évesen már saját zenekara volt, a Sushi Fish, később a Voler Mouche énekeseként hallhattuk. A jazz szakkal az Isis Big Bandben kapott lehetőséget. Ma egy fúziós (színész) zenekarban énekel, ez a Talány Akusztik. Versfeldolgozásokat játszanak különböző stílusokban.

A színházzal való kapcsolata a ruhatárban kezdődött Szombathelyen, innen került színpadra 2010-től, aztán 2015-ben döntött úgy, hogy vált, Budapestre költözött, ahol a József Attila Színházban főszerepet kapott az Angyalföldi ballada című előadásban, mely nagy mérföldkő volt a pályáján. Tavaly pedig már Tóth Mancit játszotta Szép Ernő Lila ákácában, amire a legbüszkébb, és amiért közönségdíjat kapott az évadzárón.

Jelenleg a Magas (szőke) barna férfi felemás… című darabban játszik.

Előadásának címe: Nagy levegő!


Időpont: 2019. december 17. 17 óra

A rendezvényre mindenkit szeretettel várunk!

 

2019. december 09. Merklin Ferenc

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek