Kanizsai Dorottya Gimnázium

Tea és Tudomány - Vendégünk lesz Molnár Zoltán

A Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium a 2017/2018-as tanévben ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. Az iskola már idén gondol az ünnepre, és megnyitja kapuit minden érdeklődő előtt. A T&T esték, vagyis Tea és Tudomány esték keretében délutáni teázással egybekötött előadásra hívjuk kedves vendégeinket.

Következő vendégünk Molnár Zoltán, a szombathelyi Gépipari és Informatikai Műszaki Szakközépiskola matematika és informatika szakos tanára.

Molnár Zoltán 1999-ben érettségizett a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban. 2003-ban a Berzsenyi Dániel főiskolán matematika–számítástechnika szakos tanári diplomát szerzett. 2006-ban a Szegedi Tudományegyetemen matematika szakos tanárként végzett. Tagja az iskolájában működő „Esélyt a gépiparisoknak” Alapítvány kuratóriumának, valamint a Kanizsai Dorottya Gimnázium Baráti Körének, a Szombathelyi Pedagógusok Szakmai Képviseletének és a Bolyai János Matematikai Társulatnak.
 
Rendszeresen tart tudománynépszerűsítő előadásokat, eddig játékelméletről, titkosításokról, prímszámokról, matematikai rejtélyekről, reneszánsz matematikáról, középkori egyenletmegoldásról vagy éppen tételek legszebb bizonyításairól volt szó. Nemrég Hollán Ernő matematikai munkásságáról jelent meg tanulmánya a Vasi Szemlében.

Életfilozófiáját P. G. Wodehouse-tól választotta. Az angol humorista író A jókedvű jótevő című könyvében fogalmaz így: „Élete késő délutánján is megőrizte ifjonti derékbőségét, s ezzel együtt a derűs lelkesedést, a kissé beszívott diák romlatlan, friss világszemléletét. Azt tartotta élete vezérlő elvének, hogy fényt és derűt kell sugároznia embertársai életébe – akár akarják, akár nem.”

A Tea és Tudomány sorozatban a mindennapok matematikájáról beszél majd.
Az előadásának címe: Lehet-e a logaritmussal egeret fogni? 

Szó lesz többek között kódolásokról, stratégiákról, statisztikáról, szélsőérték-problémákról és természetesen teáról is – mindezek könnyedebb formában kerülnek majd elő.
 
Időpont: 2016. április 12., 17 óra
Hely:     A KDG földszinti terme
 
A rendezvényre mindenkit szeretettel várunk!

 

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek