Kanizsai Dorottya Gimnázium

Amíg szól a dal, 56 ért. Míg szívünk dobog, '56 él

2021. október 22-én  az Agora Savaria Filmszínházban emlékeztünk meg az 1956. október 23-án kezdődő magyar forradalomról és szabadságharcról. A bevonulás alatt Koncz Zsuzsa: Zeng az ének, Koncz Zsuzsa – Miller Zoltán: Szabadság, szerelem, Pintér Béla: ’ 56 él című dalok hangzottak el.

A 10. c osztály tanulóinak -  Anduska-Varga András, Buti Márk, Gerencsér Luca, Gorza Lőrinc, Nagy Nikolett, Sütő Hanna, Szitás Júlia, Wessely Bálint- előadásában hangzott el az ünnepi műsor, melyet Bánhidiné Balogh Éva tanárnő állított össze..
A technikai, zenei munkálatokat Németh Áron 11. a osztályos diáknak köszönhetjük.

Majd a „Szabadság különjárat” c. filmet tekintettük meg. Mayer Rudolf, a mozi igazgatója tartott egy bevezető beszédet, amelyben ismertette a film háttértörténetét, illetve az ’56-os forradalom szombathelyi eseményeiről is szólt.
 


„A film 1956 nyarán játszódik, három hónappal a forradalom kitörése előtt. A történet szerint három elszánt magyar fiatal eldöntötte, hogy disszidálni fognak. Eltérítették a Budapest-Szombathely légi járatot, majd a fedélzeten tartózkodó ÁVH-s tisztet megsebesítve, a pilótafülkébe betörve Ingolstadtig vezették a gépet.”

Hatalmas tapssal köszönték meg a műsort és a filmet a Kanizsaisok.
 
2021. november 04. Tancsics Gergely, Németh Áron 11. A 

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek