Kanizsai Dorottya Gimnázium

Kirándulás a KDG Baráti Köre szervezésésben

A Kanizsai Dorottya Gimnázium Baráti Köre Egyesület szervezett egy kirándulást, amelyre résztvevőként a mi osztályunkat választották ki.

A programon május 31-én, egy szerdai napon vettünk részt. Az időjárás először nem kedvezett nekünk, de idővel jobb lett.
Az utazást busszal oldottuk meg, ami először Sárvárra szállított minket.

Megnéztük a Nádasdy várat, ahol a múzeumban körbe vezették osztályunkat. Rengeteg csodálatos mennyezeti festményt láthattunk, és megekinthettünk részletesen a huszárok ruházatát, megismerhettük fegyvereiket is.

Ami igazán személyes volt számunkra, hogy iskolánk névadójáról, Kanizsai Dorottyáról és rokonairól is hallhattunk, ezáltal kicsit jobban megismerhettük a gimnázium névadójának az életét.
 


A körbevezetés körülbelül másfél órán keresztül tarthatott, majd ezután Rumban megálltunk egy fagyiszünetre. További kirándulásra sajnos már nem volt időnk, ezért a rumi fagyizóban átbeszéltük a napi történéseket.

Ezután utunk visszavezetett Szombathelyre, majd mindenki mehetett haza egy pihentető és érdekes nap után.

Innen is köszönjük az iskolánk baráti körének, hogy részt vehettünk ezen a programon, és hálásak vagyunk, hogy mi lehettünk a szerencsés osztály, aki részt vett a kiránduláson.

 
2023. június 22.   Vincze Korina 9.Kny
 

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek