Kanizsai Dorottya Gimnázium

Nekünk csak pár perc, másnak egy egész élet!

A Vöröskereszt szervezete az idei tanévben második alkalommal szervezett véradást iskolánkban, remélve, hogy minél több diák szánja rá magát arra, hogy segítsen embertársain. Nos, véleményem szerint nem okoztunk csalódást.

Barátnőmmel úgy gondoltuk, kicsivel 9 óra előtt lemegyünk, hogy az elsők között lehessünk. Elképzelésünkkel ellentétben azonban hatalmas tömeg fogadott bennünket. Csak harmadik próbálkozásra férkőztünk be a rendelő ajtaján, olyan nagy népszerűségnek örvendett a véradás a diákok körében.

A kisebb alkalmassági vizsgálatok alatt a nővérek beszélgettek velünk. Nyugtató mondataik főként az első véradók felé irányultak, s avval bíztattak, hogy ugyan nem tudjuk, mire is számíthatunk, de nem lesz semmi gond. A terembe lépve ez be is bizonyosodott, elszállt minden izgulás, idegeskedés, egy vidám légkörrel szembesültem, ahol figyeltek arra, nehogy bárki is rosszul érezze magát.

Hogy őszinte legyek, sosem tudtam leküzdeni a tűk iránti félelmemet, de ezúttal nem aggódtam emiatt. Ösztönöznék mindenkit, aki betöltötte 18. életévét, és akit eddig hasonló gátlások akadályoztak, hogy élete során legalább egyszer vegyen részt véradáson, hisz tényleg emberi életeket menthetünk meg, és mindez csupán röpke 5-6 percünkbe kerül.

Horváth Szimonetta 11. K

 

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek