Kanizsai Dorottya Gimnázium

Osztálykirándulás Budapesten

Október 19-én az osztályunk ellátogatott Budapestre. Szívből szerettük volna bepótolni a vírus miatt elmaradt osztálykirándulásunkat, amely osztályfőnökünk, Fullár Balázs tanárúr segítőkészsége miatt sikerült is. Reggel mindenki számára sikerült a feladat, hogy elérje a korai vonatot így a csapat jókedvűen megindult a főváros felé. Az úton volt részünk nagy nevetésekben beszélgetésekben sok vidám pillanatot elevenítettünk fel es jókedvű nosztalgiába kerültünk.

Miután megérkeztünk a Keleti pályaudvarra a két fő iránymutató Szummerné Czompó Judit tanárnő és GP által vezetett irányba gyalogosan indultunk a Nemzeti Múzeumba. Ahol megtekintettük a Word Press és a Seuzo-kincsek kiállítást. A fotó kiállítás mindenkit mélyen érintett sokaknak személyes tapasztalat alapján szívhez szólóak voltak a képek. A világ rossz dolgait és tragikus romlását bemutató képek sokakban bűntudatot keltett és átértékeltek, hogy mennyire is fontos odafigyelni a környezetünkre és értékelni, ami számunkra megadatott. A Seuzo-kincsek kiállítást tárlat vezetéssel néztük meg.

A csoportvezetők nagyon érdekesen és élvezhetően meséltek el a készlet részleteinek történeteit. Miután megvizsgáltunk minden érdekes részletet az osztály újra nyakába vette a várost és átsétáltunk a Terror Házába, ahol egy előadást hallgattunk meg, a nők szerepe az ÁVH-ban címmel. Az előadáson sok ismerős fogalom, név feltűnt és jól tudtuk követni az eseményeket. Ezután következett a szabadidő.

Kisebb- nagyobb csapatokra oszlott a társaság és megnézték, ami személy szerint a legjobban érdekelte őket. Sokan összefutottunk a Westend plázába mindenki próbált a mi városunkban nem elérhető boltokban valami jót vadászni magának. Mi beültünk egy kis pihenőre egy kávézóba és átbeszéltük miket is tapasztaltunk a nap folyamán. Voltak, akik gyönyörű parkban sétáltak, különlegességeket próbáltak ki esetleg még több látnivalót megnéztek.

Az biztos, hogy mindenki számára hamar eltelt ez a pár óra hiszen Budapest rengeteg érdekességet tartogat. 6 órakor már sok elfáradt arc találkozott az állomáson a hazafelé tartó vonat előtt, de a jókedvet, nevetést, éneklést természetesen nem hagyhattuk ki. Tudva milyen eseménydús boldog napot tudhatunk magunk mögött az erőnk kitartott Szombathelyig.

Összességében nagyon jó élmény volt a kirándulás. Sok nevezetes eddig fel nem fedezett helyet megnéztünk és jó, hogy gyalogosan is megismertük a várost.

Köszönjük a lehetőséget és nagy reményeket füzünk hozzá, hogy a téli időszakba még egy kis programozás belefér együtt és még inkább összekovácsoljuk a közösséget.

„Számomra a Budapesten tett látogatásunk egy nagyon jó élmény volt! A nap során sikerült beszélgetnem olyan osztálytársaimmal is, akikkel egy tanítási napon nem feltétlen lenne lehetőségem. Talán most éreztem a legjobban egy közösségnek az osztályt és örülök, hogy az utolsó évünknek egy ilyen jó kezdést tudtunk adni!”

 

2021. november 15. Gombor Kitti

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek