Kanizsai Dorottya Gimnázium

Sítábor 2015 - Lackenhof / Ausztria

Idén február közepén ismét megrendezésre került sítáborunk az ausztriai Lackenhofban.

A városi tábor résztvevői Szombathely különböző iskoláiból gyűltek össze kicsiktől a nagyokig, az első táborozóktól a „régi motorosok”-ig. Nagy népszerűségnek örvendett iskolánk tanulói körében is.

Érkezésünk napján csodálatos napsütéses hóesés fogadott bennünket, megalapozva az egész hetes jókedvet és a lejtők adta lehetőségeket.

Tudásunk szerint 3 csoportba kerültünk: Kálmán Gáspár vezetésével a kezdők, akik a hét végére a többiek tudásával vetekedhettek, a haladók Havasi Attila és Kovács Frigyes tanár urakkal, és a merészek, akik Kovács Balázs tanár úrral szelhették a havat. Nekik köszönhetően mindenki megtanulhatta, vagy éppenséggel tökéletesíthette a biztonságos és élvezetes síeléshez szükséges tudását.

Valamint megemlítendő Dr. Bauer Ottó főorvos úr is, aki a táborlakók egészségügyi állapotáért volt felelős, bár szaktudására szerencsére idén sem volt szükség.

A szálláshelytől 200 m-re elhelyezkedő síterep a Kis-Ötscher és Nagy-Ötscher lejtőin található. A síelők részére 9 (összesen 19 km hosszúságú) pálya áll rendelkezésre, melyek 8 üzemben lévő lifttel (ülő- valamint húzóköteles liftekkel) voltak megközelíthetőek.

Reméljük a rövidke beszámoló olvasása közben sokan kedvet kaptatok, és jövőre csatlakoztok a mi kis ,,családunkhoz” .
 
Kovács Virág, Horváth Szimonetta

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek