Kanizsai Dorottya Gimnázium

Szalagavató 2022

Keserédes este volt a pénteki. Keserű, mert eszembe juttatta, hogy egy ével ezelőtt én álltam volna az osztályommal a küzdőtéren szalagtűzésre készen, és édes, mert megint szívmelengető volt látni, milyen szépek, ügyesek és rátermettek a diákjaink.

Az este az ünnepélyes szalagtűzéssel kezdődött. A bevonulást követően igazgató úr szólt a végzősökhöz. Az életet egy utazáshoz hasonlítva, felhívta figyelmüket arra, hogy ugyan még csak az elején járnak ennek az utazásnak, de most egy fontos állomáshoz érkeznek, ami után új távlatok nyílnak meg előttük. Soha nem szabad azonban elfeledkeznünk azokról, akik utunk során támogatnak bennünket.

A beszédet követően Merklin Ferenc igazgató úr feltűzte a szalagot az osztályfőnököknek: Tóthné Dancs Andrea 12. A, Kissné Németh Eszter 12. B, Fullár Balázs 12. C , Kovács-Babos Éva 12. K, majd a diákok képviselői szalagozták fel a vezetőség tagjait. Ekkor elérkezett az a pillanat, amire régóta izgatottan vártak végzőseink, ők is megkapták osztályfőnökeiktől az érettségizők jelképét.

A végzősök nevében Katona Márk 12. A osztályos tanuló mondta el gondolatait, majd Lukács Márton 12. C osztályos tanuló énekelte el Frank Sinatra dalát.

A Covid miatt sajnos elmaradt a nyitótánc és a bál is, de szerencsére nem maradt el a végzősök műsora. Diákjaink nagyon kitettek magukért, színvonalas produkciókat láthatott a közönség. Az est meglepetése volt a tanári kar fergeteges tánca.

Köszönjük az osztályoknak, hogy ezen az estén ismét nagyon jó volt kanizsaisnak lenni!

A rendezvényen készült fotóinkat a Galéria & Média meüpont alatt  találják!

További híradások a szalagavatóról: Szalagavató 2022: feltűzték a szalagot a KDG végzőseinek - Vaskarika.hu


 

2022. február 06. Lovassné Vass Enikő

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek