Kanizsai Dorottya Gimnázium

Szalagavató (Szalagtűzés) - 2021

Szalagavató helyett szalagtűzés. Nézem a szalagtűzés képeit.

Még egy évvel ezelőtt is elképzelhetetlen lett volna, hogy ilyen körülmények között tűzöm fel ezt a jelképet a tanítványaimra.
Már két éve beszéltünk arról, mi lesz majd a szalagavatón, tervezgettük a műsort, vártuk azt a magasztos pillanatot, amikor mi állunk a középpontban, amikor mindenki büszke arra, amit elértünk.

Nézem a képeket. Ismerős szemek mosolyognak rám. Nem arcok, szemek. Szeretem őket. Mindegyikükhöz ezer élmény köt, mind különbözőek, mégis összetartoznak. Az enyéim.
 


Nem örülök, hogy hiányozni fog életükből ez az élmény, de nem sajnálom őket, mert nem kell! Ezt is megértették, elfogadták, megoldották. Kihozták belőle a legjobbat. Büszke vagyok rájuk, hogy ilyenek! Nem panaszkodnak, nem tiltakoznak olyankor, amikor értelmetlen, de küzdenek az igazukért, amikor érdemes. A sokat kritizált új nemzedék! Szépek és okosak! Igen, mások. Lehet, hogy szerencsére, mert a mi életfelfogásunkkal már nem sokra mennének a mai világban. Tudják ők, hogy lenne szép és jó, de élni, boldogulni akarnak.

Nézem a képeket és közben eszembe jut a többi osztályom. Szerencsés vagyok, hogy velem voltak, s remélem, ezt fordítva is így érzik.

Most következik a célegyenes. Hajrá 12. K, hajrá 12. évfolyam! Mindent bele!

További fótók a Galéria & Média menüpont alatt találhatóak ! laugh

 
2021. március 16. Lovassné Vass Enikő
 

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek