Kanizsai Dorottya Gimnázium

Tanévnyitó - 2022

Szeptember elsején az időjárás is együtt érzett a diáksereggel, s megkönnyítve azok dolgát erőteljes lehűléssel és némi könnyezéssel jelezte, hogy vége van a nyárnak.

A Kanizsai Dorottya Gimnáziumban régi szokás, hogy a viszonylag hosszabb évzárót mindig egy frappáns évnyitó követi. Ez most sem történt másként.

Az ünnepség Horváth Réka 11. K osztályos tanuló szavalatával kezdődött, majd igazgató úr lépet a pulpitusra. Kedvesen üdvözölte a diákságot - kiemelve a belépő osztályokat -, a tantestületet és a megjelent vendégeket. A beszéd elején szó esett az őszi tervekről, többek között arról, hogy nem várható digitális oktatás és rendben van az iskola energiaellátása, persze ésszerű takarékoskodás mellett. Kihangsúlyozta, hogy ebben számítunk tanulóink felelős gondolkodására is.

Az új kollégák bemutatása után igazgató úr a 9. évfolyamosokhoz fordulva megköszönte, hogy minket választottak, de rögtön felhívta a figyelmüket arra, hogy: „A munka a felvétellel nem állt meg. Most kell megmutatni, hogy méltók vagytok a Kanizsais névre! A célotok az egyetem, a továbbtanulás. Ennek érdekében vegyetek részt aktívan az órákon, mutassátok meg tehetségeteket, jelentkezetek versenyekre, OKTV-re! Bizonyítsátok be magatoknak, tanáraitoknak és szüleiteknek, hogy valóban volt érteleme küzdeni, jó dolog kanizsaisnak lenni; nem csak a felvételi időszakában, hanem utána 4-5 éven keresztül! Bízzatok magatokban, és bízzatok tanáraitokban!”

Az új tanévben találkozhatunk a régi bevált programokkal, de természetesen lesznek újak is, hisz a Kanizsai az a gimi, ahol mindig történik valami.

Igazgató úr az évindítót a következő szavakkal zárta: „Mindenkinek sikeres, eredményes tanévet kívánok, valamint: türelmet, vidámságot, rugalmasságot, nyugalmat, elkötelezettséget, tartalmas találkozásokat, együttműködést, szeretetet, valamint hogy találjuk meg a békét és az igazán fontos dolgokat a feladataink, a munkánk során!”

Végül felcsendültek az Iskolatáska jól ismert hangjai és megkezdődött a 2022-2023-as tanév.
Konferált: Tasnádi Barnabás 11. K


 

2022. szeptember 08. Lovassné Vass Enikő


 

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek