Kanizsai Dorottya Gimnázium

Tea és Tudomány - Vendégünk volt Simon Ottó

Simon Ottó a KDG öregdiákja, aki most visszatért hozzánk, hogy meséljen arról, mi lett belőle mire felnőtt. Simon Ottó jelenleg a Weöres Sándor Színház fővilágosítójaként dolgozik. Hogyan jutott el idáig? Középiskolai tanulmányait a KDG-ben kezdte, 3 évig járt ide, érettségit vizsgát már az NLG-ben tett.

Érettségi vizsga után elektroműszerésznek tanult. Tanulmányai után az MMIK-ban helyezkedett el hang- és fénytechnikusként. Belekóstolt a Mesebolt Bábszínház életébe, ahol színpadmester volt. Ezen idő alatt tovább képezte magát, és elvégezte a főiskolát. Tudását sok-sok helyen kamatoztatta, ahol jó ötletekkel és szakmai tudással járult hozzá a megfelelő világításhoz. Néhány a sok közül: Ungaresca Táncegyüttes, Savaria Történelmi karneválon megrendezett darabok.
 


A Weöres Sándor Színház alapítójaként és fővilágosítójaként tevékenykedik. Sok-sok dolgot mesélt műhelytitkokról. A halogén, LED és félhalogén izzók tulajdonságairól és jellemzőiről. Bepillantást nyerhettünk a színházi világ kulisszatitkaiba az Ő szemszögéből.

Nekünk nagyon tetszett az előadás, és ezek után biztosan máshogy fogunk a színházi darabokra tekinteni, hisz tudjuk, hogy milyen technika és mennyi munka húzódik mögötte.

Köszönjük Simon Ottónak, hogy ellátogatott hozzánk!

 
2019. december 04. Illés Hanna és Varga Luca Anna 9. C


 

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek