Kanizsai Dorottya Gimnázium

Villámrajtot vett a 2021-2022-es tanév

Szeptember elsején, mint, ha jól számolom, 103 éve mindig, megkezdődött a tanítás a Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnáziumban.

Az időjárás ezúttal a barátságos arcát mutatta, így a jó levegőn tarthattuk az ünnepélyes tanévnyitót. Kivételes módon mindenki örült az iskolának és reményekkel telve gondoltunk arra, hogy végre lesz egy normális tanévünk, jelenléti oktatással, amire ki vagyunk éhezve.

Öröm volt látni a vidám diáksereget, köztük a „kis” kilencedikeseket, akiket igazgató úr hamarosan szembesített avval, hogy komoly feladat vár rájuk, hisz avval, hogy bejutottak iskolánkba, még nem érték el céljukat. Ezért még sokat kell dolgozniuk, s a munkát már szeptember elsején el kell kezdenie annak, akinek a szándékai komolyak.

Minden évfolyamnak megvannak a saját speciális céljai és feladatai, de közös feladat a lelkiismeretes tanulás, az iskola által nyújtott nagyszerű lehetőségek kihasználása. A kínálati paletta gazdag, s mivel fogyasztói társadalomban élünk, mindenki maga dönt, mennyit fogyaszt. Nekünk persze az a jó, ha minél többet.

Az ünnepség után a szervezési feladatokkal meg is kezdődött az osztályok munkája.

Hogy miért villámrajt? Azonnal a dolgok sűrűjébe kerültünk, hisz iskolánk idén is felkérést kapott az őszi érettségi vizsga megszervezésére, aminek a jelentkezési ideje a tanévkezdésre esett. S, ha ez még nem lenne elég, a covid miatt a kalapban maradt pályázatok lebonyolítását is megkezdtük, hisz szeptemberre és októberre 3 utazást is tervezünk. Megfontolt kezdésre tehát nincs idő.

Reméljük, hogy ebben a tanévben minden programunkat a hagyományos módon tudjuk lebonyolítani.
Ha mégsem, akkor a már szintén jól bevált digitátális módszerekkel törekszünk arra, hogy semmi ne maradjon el.

Boldog Új Tanévet kívánunk!

 

2021. szeptember 13. Lovassné Vass Enikő

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek