Kanizsai Dorottya Gimnázium

Ízelítő a kínai kultúrából Bécsben

Izgalmas programra vállalkozott egy októberi vasárnap 20 kanizsais! Az osztrák fővárosba utaztunk, hogy megismerkedjünk Kína egyik tartományával, Belső-Mongóliával a Kempinski Hotelben.

Útközben egy csodálatos természeti jelenségnek is tanúi lehettünk, hiszen a völgyekben megszorult ködfelhők felett szikrázóan sütött a nap, mintha csak repülőn ültünk volna - nem mindennapos látvány volt!

Bécsbe érkezve először a buszból tekinthettük meg a város híres, nevezetes épületeit (Schönbrunn, Parlament,…) és szobrait (Johann Strauss, Goethe, Mária Terézia…). Idegenvezetőnknek köszönhetően sok-sok hasznos, fontos és érdekes információval gazdagodtunk.
 


Az ötcsillagos hotelben kedves emberek nagy szeretettel fogadtak bennünket más csoportokkal együtt, majd bemutatták Belső-Mongóliát. Élmény volt a turisztikai ismertetőt először kínai, majd német nyelven hallgatni! A kedves és mosolygós kínai emberek előadásukat zenés és táncos produkciókkal is színesítették. Ezt követően a népcsoport jellemző ételeiből kóstolhattunk, mindenki ízlése szerint válogathatott a finomságok között. Az egyik séfnek annyira szimpatikus volt gimnáziumunk néhány diákja, hogy kérte, készítsünk vele közös képet! 
 

Ebéd után ismét Bécs nevezetességei vártak ránk idegenvezetőnk kalauzolásával: Hofburg, Pestsäule, Stephansdom,… Természetesen a Sacher-tortát is teszteltük és néhány Mozart-golyó is pihent táskánkban Magyarország felé indulva.

Köszönjük a lehetőséget tanárainknak, rengeteg élménnyel és ismerettel gazdagodtunk ezen a verőfényes őszi napon!

A kirándulásról a Vas Népe című újság is beszámolt, az online cikk olvasásához kérjük kattintsanak a linkre. : )
 
2019. október 27. Gergye Nóra 10.A

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek