Kanizsai Dorottya Gimnázium

II. helyezés az országos történelem vetélkedőn

Az elmúlt 6 hónap során részt vettünk egy országos történelmi vetélkedőn, amelyet a Batthyány Casino - Történelem Kedvelők Egyesülete szervezett. A verseny tematikája az 1848-49-es, valamint az 1956-os forradalom és szabadságharc, illetve a két korszak miniszterelnökei, Batthyány Lajos és Nagy Imre élete volt.

Maga a verseny három fordulóból, illetve a döntőből állt, amely 2019. április 26-án, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium épületében került megrendezésre. Itt 20 általános és középiskolás csapat volt jelen, természetesen mind a két korosztály külön került értékelésre. A középiskolai kategóriában Szombathely város gimnáziumai szerezték a dobogós helyezéseket. Az első, valamint a harmadik helyezést a Nagy Lajos Gimnázium csapatai, míg a második helyet a Kanizsai Dorottya Gimnázium diákjai szerezték meg.

A Kanizsais csapat tagjai a 11.C osztályból Németh Fanni, illetve a 12.A osztályból Kerekes Rózsa, Kovács Kristóf, Kovács Örs és Marton Bendegúz. A csapat felkészítő tanára Bánhidiné Balogh Éva.


 

Szombathely, 2019.04.28. Kovács Örs 12.A

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek