Kanizsai Dorottya Gimnázium

"Nemes Nagy Ágnes 100" - ifjúsági szavalóverseny

Ha azt hallom magyartanárként: Krisztinaváros, akkor egyből Kosztolányi Édes Annája jut az eszembe. Bár a hétvégén az Attila utca 238-ig nem jutottunk el, de a Krisztina tér 4. szám alatti Katakomba Pinceszínházhoz igen.

A Szent Gellért Gimnázium alagsorában található diákszínpad adott otthont a Nemes Nagy Ágnes születésének 100. évfordulója alkalmából megrendezett ifjúsági szavalóversenynek. Iskolánk diákja, Csizma Blanka 12.k osztályos tanuló is részt vett a rendezvényen.

A 24 indulót Kása Tímea színművész, Ilyés Szabó Anna székelyföldi énekes- és mesemondó, valamint Quintus Konrád (Versünnep Alapítvány) zsűrizte. Minden szavaló jutalomban részesült, azonban az első 3 helyezett bejutott az országos gálára.

Krisztinavárosi kiruccanásunkat nem csak a rögtönzött tanulmányi kirándulás tette felejthetetlenné (a verseny előtt gyors látogatást tettünk a Budai Vár felújított épületei között), hanem az is, hogy Blanka bekerült az országos gálaműsorba, ami tavasszal kerül megrendezésre a Pesti Vigadóban.

Szeretettel gratulálunk Blankának, és sok sikert kívánunk az országos megmérettetéshez.

 

2022. január 25. Póczik-Zelenák Enikő

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek