Kanizsai Dorottya Gimnázium

Remek szereplés a 9-10. évfolyam számára kiírt német nyelvi versenyen

Remekül szerepeltek tanulóink a 9-10. évfolyam számára kiírt német nyelvi versenyen.
Mind a 9/II., mind a 10/II. kategóriában elhozták az arany és ezüst érmet is, ami kiváló teljesítmény! Íme két élménybeszámoló:

A verseny egy tájékoztatóval egybekötött megnyitóval vette kezdetét. Ezt követően minden versenyző a saját kategóriájának kijelölt teremhez ment. Ott a zsűriző tanárnők/tanár urak már vártak minket, sorszámot húztunk, és megkezdődött a verseny.

Ez a forduló csak szóbeli feladatokból állt: egy szituációból és egy képleírásból. A hangulat kellemes volt, a diákok és a tanárok is közvetlenek voltak. A végén kategóriánként csoportosítva történt az eredményhirdetés is. Testvéremmel, Vörös Annával osztoztunk az első és második helyen, ami sikerélménnyel töltött el.

Remélem lesz még lehetőségem ilyen és ehhez hasonló versenyeken részt venni.
 
Vörös Dávid 10. K (felkészítő tanár: Balogh Éva Emese)
  A giminkben a POK szervezésében tartották a megyei német versenyt. Lovassné Vass Enikő tanárnővel felkészültünk a versenyre: szituációs és téma kifejtős feladatokkal foglalkoztunk. A versenyen több kategória volt, én 9/II. kategóriában indultam, mivel heti 3 órában tanulom a németet.

A versenyen több témát lehetett kihúzni, én az étkezést (Mahlzeiten) húztam. A vizsgáztatók nagyon kedvesek voltak, jó hangulatban telt el a verseny.

Nagy örömet okozott, hogy az első helyezést kaptam. A második is kanizsais diák lett, a 9. A osztályos Cseszka Bence (felkészítő tanár: Ecker Éva) személyében.

 
Manga Vivian 9. C
 
2017.04.05. Lovassné Vass Enikő

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek