Kanizsai Dorottya Gimnázium

Szabó-legény a KDG-ben

Szabó Bence Benjámin 9. a. osztályos tanulónk testvérével Szabó Domonkossal együtt bejutott a XII. Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei Döntőjébe, amelyre november 17-én került sor Budapesten. Ez a siker egy kitartó kétéves versenysorozat gyümölcse, és a Szabó-legények ismét lenyűgözték a zsűrit pazar, magával ragadó hangjukkal, határozott kiállásukkal és közvetlen előadásmódjukkal. A versenyen az elérhető legrangosabb elismerést a Nagydíjat vehették át.

Országos ismertségre a Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató Tv műsoron keresztül jutottak 2015-ben, amikor Szombathelyt és a Dunántúlt képviselve, az énekes szólista kategóriában az elődöntőig, vagyis az élő adásokig láthattuk őket.
 


A Szabó-legények előadásait mind népzenei, mind egyéb rendezvényeken sokszor hallhattuk már. Fellépéseikre Molnár Péter, a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Művészeti Iskola tanára készíti fel őket, de ettől a tanévtől segítséget kapnak Kocsisné Körmendi Klára tanárnőtől is. Az idei 2018-as évet szintén fellépéssel kezdték, ugyanis részt vettek a Művészetek Palotája Újév-Köszöntő című műsorában, több szintén ’Fölszállott a pávás’ tehetséggel.

A Szabó-legényeknek és felkészítő tanáraiknak ezúton is további sikereket és felejthetetlen fellépéseket kívánunk.


 
2018. december 11. Krizsán Julia 12.B

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek