Kanizsai Dorottya Gimnázium

Vas megyei középiskolások versenye

Ebben a tanévben is megrendezésre kerültek a vármegye szintű versenyek az országban, melyekben a mi iskolánk tanulói is helyt álltak.

Én személyesen, egy angol verseny keretein belül, először néhány iskolatársammal egyetemben, egy írásbeli megmérettetésen vettem részt. Ezen tovább jutottam a szóbeli versenyig, mely a brit királyi családról szólt. A feladatom volt, hogy összeállítsak egy prezentációt digitálisan és beszéljek a család tagjairól, történelméről. Felkészülésem meghozta a gyümölcsét, mivel egy idő múlva felkészítő tanárom tájékoztatott, hogy a kategóriámban I. helyezést értem el Vas vármegyében.

A díjátadó a celldömölki Kemenesaljai Művelődési Központban volt megrendezve. Nagyon sok féle tantárgyban és korosztályban teljesítettek kiválóan vármegyénk tanulói. A helyezést elérő versenyzők nyereményei könyvutalványok, valamint belépők a város fürdőjébe és a Kemenes Vulkán Parkba voltak.
 

 

 

Az oklevelek átadása után megkínáltak minket péksüteményekkel és egy kis frissitővel. Összességében nagyon jó élmény volt számomra és szerintem mindenki más számára is a kihívás, amit a versenyek adtak nekünk. Remélem a következő tanévben is ilyen sokan meg akarják majd mutatni országszerte, hogy mire képesek!

Németh Kornél 9.kny

Én a „Tiszán innen, Dunán túl” Országos Népdaléneklési versenyen képviseltem az iskolámat.
Először a megyei majd az országos fordulón vettem részt.  A megyei januárban, az országos májusban volt.
Kiemelt arany, majd pedig bronz minősítést kaptam.
A Covid miatt még nem volt lehetőségem ilyenfajta eseményen részt venni, de úgy gondolom elég jó helyezést szereztem.

Kőhalmi Nikolett 9.c

 


2023.06.12.

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek