Kanizsai Dorottya Gimnázium

A 2016. május-júniusi érettségi vizsgák nyilvánosságra hozott anyagai

Az Oktatási Hivatal nyilvánosságra hozta a 2016-os emelt szintű szóbeli érettségi tételcímeit valamint a középfokú érettségihez kapcsolódó sok-sok hasznos információt, amelyeket a lenti linkekre kattintva lehet megtekinteni.
 

Frissítés:  Idén is lesz úgynevezett kisérettségi a KDG-ben a 11. évfolyamosoknak.
A kisérettségi témaköreit ide kattintva lehet megtekinteni.

Emelt szintű érettségi szóbeli tételek és
kapcsolódó anyagok

Angol
Biológia
 
Fizika
Földrajz
Informatika
Kémia
Magyar
Matematika
Német
Történelem
 

 

Közép szintű és emelt szintű érettségi szóbeli tételek és kapcsolódó anyagok

 


 
Kötelező lesz legalább egy tantárgyból
az emelt szintű érettségi az alábbi helyeken
Agrár képzési terület:
Állatorvosi: biológia és kémia emelt szinten (mindkettőből)
Erdőmérnöki: matematika kötelező és a következő tárgyak közül még egy: biológia vagy fizika vagy kémia vagy egy szakmai előkészítő tárgy - egy vizsgatárgyat emelt szinten kell teljesíteni.
 
Gazdasági szakok:
Alkalmazott gazdaságtan: matematika (emelt szintű kötelező)
Gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés: matematika (emelt szintű kötelező)
A többi gazdasági szakon nem kötelező az emelt szintű érettségi.
 
Jogászképzés:
történelem vagy angol vagy német vagy francia vagy latin vagy magyar nyelv és irodalom vagy német vagy olasz vagy orosz vagy spanyol emelt szinten.
 
Műszaki szakok:
Építész: matematika és fizika vagy építészeti és építési alapismeretek (egy tárgy emelt szinten)
Energetikai mérnöki: matematika és fizika (egy tárgy emelt szinten) 
Építészmérnöki: matematika és fizika vagy építészeti és építési ismeretek emelt szinten (egy tárgy emelt szinten)
A többi műszaki szakon nem kötelező az emelt szintű érettségi.
 
Orvos- és egészségtudományi szakok:
Általános orvos: biológia és fizika/kémia emelt szinten
Fogorvos: biológia és fizika/kémia emelt szinten
Gyógyszerész: biológia és fizika/kémia emelt szinten
A többi orvos- és egészségtudományi szakon nem kötelező az emelt szintű érettségi.
 
Sporttudományi szakok:
Testnevelő-edző: testnevelés (emelt szintű) kötelező
 
Természettudományi képzések:
Matematika: Egy vizsgatárgyat emelt szinten kell teljesíteni, amely lehet biológia vagy fizika vagy földrajz vagy kémia vagy matematika.
 
Bölcsészképzések:
egy tantárgyból kötelező az emelt szintű érettségi
Andragógia: angol vagy biológia vagy francia vagy magyar vagy matematika vagy német vagy orosz vagy történelem. Ezek közül egy tárgyat emelt szinten kell teljesíteni.
Anglisztika: angol (emelt szintű kötelező) és francia vagy latin vagy magyar vagy német vagy olasz vagy orosz vagy spanyol vagy történelem
Germanisztika: német vagy német nemzetiségi nyelv vagy német nemzetiségi nyelv és irodalom vagy angol nyelv (egy emelt szinten kötelező), emellett kell még egy érettségi angol vagy francia vagy holland vagy latin vagy magyar nyelv és irodalom vagy német vagy olasz vagy orosz vagy spanyol vagy történelem (egy idegen nyelv csak egyszer választható)
Keleti nyelvek és kultúrák: magyar vagy történelem és arab/angol/ francia/ héber /japán/kínai / latin/német / olasz / orosz / spanyol / újgörög nyelv (egy tárgyat emelt szinten kell teljesíteni)
Magyar: magyar (emelt szintű kötelező) és angol / finn / francia / latin / német / olasz / orosz / spanyol nyelv vagy történelem
Néprajz: magyar és történelem (egy tárgyat emelt szinten kell teljesíteni) 
Ókori nyelvek és kultúrák: magyar vagy történelem és angol/arab/ francia/latin/japán/ német/ olasz/orosz /spanyol/ újgörög (egy tárgyat emelt szinten kell teljesíteni) 
Pedagógia: angol vagy biológia vagy francia vagy magyar vagy matematika vagy német vagy orosz vagy történelem (egy tárgyat emelt szinten kell teljesíteni) 
Pszichológia: angol vagy biológia vagy francia vagy magyar vagy matematika vagy német vagy orosz vagy történelem (egy tárgyat emelt szinten kell teljesíteni) 
Romanisztika: szakiránytól függ, egy tárgyat emelt szinten kell teljesíteni (francia vagy olasz vagy spanyol vagy román vagy román nyelv és irodalom, a portugál szakirányon: angol vagy francia vagy latin vagy magyar vagy német vagy olasz vagy orosz vagy román vagy román nyelv és irodalom vagy spanyol vagy történelem) 
Romológia: magyar vagy történelem és angol vagy beás vagy lovári vagy francia vagy latin vagy német vagy olasz vagy orosz vagy spanyol (egy tárgyat emelt szinten kell teljesíteni)
Szabad bölcsészet: magyar vagy történelem és angol vagy francia vagy latin vagy német vagy olasz vagy orosz vagy spanyol (egy tárgyat emelt szinten kell teljesíteni)
Szlavisztika: magyar vagy történelem és angol vagy francia vagy horvát vagy horvát nyelv és irodalom vagy latin vagy német vagy olasz vagy orosz vagy spanyol vagy szerb vagy szerb nyelv és irodalom vagy szlovák vagy szlovák nyelv és irodalom vagy szlovén nemzetiségi nyelv vagy román vagy román nyelv és irodalom vagy bolgár nemzetiségi nyelv vagy bolgár vagy ukrán nemzetiségi nyelv vagy ukrán vagy lengyel nemzetiségi nyelv vagy lengyel (egy tárgyat emelt szinten kell teljesíteni)
Történelem: történelem (emelt szintű kötelező)
 
Társadalomtudományi képzések: 
egy tantárgyból kötelező emelt szintű érettségi.
Nemzetközi tanulmányok: a felsorolt tárgyak közül egyet emelt szinten kell teljesíteni: angol nyelv, francia nyelv, német nyelv, olasz nyelv, orosz nyelv, spanyol nyelv, magyar nyelv és irodalom, matematika, társadalomismeret, történelem.
Szociális munka: a felsorolt tárgyak közül egyet emelt szinten kell teljesíteni: angol nyelv, francia nyelv, német nyelv, olasz nyelv, orosz nyelv, spanyol nyelv, magyar nyelv és irodalom, matematika, társadalomismeret, történelem.
Szociálpedagógia: a felsorolt tárgyak közül egyet emelt szinten kell teljesíteni: angol nyelv, francia nyelv, német nyelv, olasz nyelv, orosz nyelv, spanyol nyelv, magyar nyelv és irodalom, matematika, társadalomismeret, történelem. 
Informatikus könyvtáros: a felsorolt tárgyak közül egyet emelt szinten kell teljesíteni: angol nyelv, francia nyelv, német nyelv, olasz nyelv, orosz nyelv, spanyol nyelv, magyar nyelv és irodalom, matematika, társadalomismeret, történelem, informatikai alapismeretek.
Kommunikáció és médiatudomány: a felsorolt tárgyak közül egyet emelt szinten kell teljesíteni: angol nyelv, francia nyelv, német nyelv, olasz nyelv, orosz nyelv, spanyol nyelv, magyar nyelv és irodalom, matematika, társadalomismeret, történelem.
Kulturális antropológia: a felsorolt tárgyak közül egyet emelt szinten kell teljesíteni: földrajz, magyar nyelv és irodalom, társadalomismeret, történelem.
Politológia: a felsorolt tárgyak közül egyet kell emelt szinten teljesíteni: angol vagy francia vagy német vagy olasz vagy orosz vagy spanyol vagy magyar vagy matematika vagy társadalomismeret vagy történelem.
Szociológia: a felsorolt tárgyak közül egyet emelt szinten kell teljesíteni: angol nyelv, francia nyelv, német nyelv, olasz nyelv, orosz nyelv, spanyol nyelv, magyar nyelv és irodalom, matematika, társadalomismeret, történelem.
Társadalmi tanulmányok: a felsorolt tárgyak közül egyet emelt szinten kell teljesíteni: angol nyelv, francia nyelv, német nyelv, olasz nyelv, orosz nyelv, spanyol nyelv, magyar nyelv és irodalom, matematika, társadalomismeret, történelem.
 
Forrás: Oktatas.hu illetve Eduline.hu

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek