Kanizsai Dorottya Gimnázium

EDUCATIO online - 2021

A Kanizsai Dorottya Gimnázium minden lehetőséget megragad, hogy diákjaink a lehető legjobb döntést hozzák a pályaválasztáskor. Évről-évre több osztályunk is ellátogat Budapestre az EDUCATIO kiállításra, ami betekintést ad, nem csak a hazai, hanem számos külföldi egyetem életébe is. 2021-ben ez a rendezvény is az online térbe kerül, de kedvcsinálóként olvassanak el egy tavalyi élménybeszámolót! Ezt követi a meghívó, amit érdemes áttanulmányozni, hisz a részvétel ezúttal is regisztrációhoz kötött.
----------------------------------

Educatio, avagy mi leszel, ha nagy leszel
 
Alig ért véget a téli szünet, de máris újabb kaland várt osztályunkra: január 8.-án felkerekedtünk, és az IC919-el elindultunk Budapestre. Pontosan fél 9-re érkeztünk a Keletibe, ahol metróra szálltunk, majd a Pillangó utcától gyalog mentünk a Kőbánya-felső mellett található Hungexpo-hoz, ahol egy kis várakozás után beengedtek bennünket és megrohamoztuk a standokat.

Három órát töltöttünk a kiállításon, ahol sok hasznos infót tudtunk meg az egyetemekről, melyeken majd tovább szeretnénk tanulni. Külföldi egyetemek is voltak a kiállítók között és itt is nagy volt az érdeklődés. Számos budapesti és vidéki egyetem standját is felkerestem, ahol a segítőkész és barátságos hallgatók minden kérdésemre válaszoltak, és elláttak hasznos tanácsokkal is. Olyan háttér-információkat, autentikus tapasztalatokat osztottak meg velem, amelyek segítenek majd a választásban.

De nem csak egyetemek voltak: a MÁV standjánál egy Siemens Vectron szimulátort próbáltam ki, majd a Nyíregyházi Egyetem két pilóta-gyakornokától tudtam meg érdekességeket.

Hasznosan, és igen gyorsan telt el a 3 óra, délután 1 körül összegyűltünk az épület előtt, visszaszálltunk a metróra, és a Parlamenthez mentünk. Végre sikerült bejutnunk. Azért végre, mert előző próbálkozásunkkor az utolsó pillanatban lemondták a látogatást. Bejártuk az épületet, s közben vezetőnk sok érdekességet mesélt az építkezésről, a stílusokról és a parlament működéséről. Miután végeztünk, szabad programot kaptunk, majd 7 óra magasságában a Keletihez metróztunk, felszálltunk az IC918-ra, s eseménymentesen haza is értünk, számos élménnyel, tapasztalattal, és hasznos infóval gazdagabban.
Gira Milán 12. K
----------------------------------

Tisztelt Igazgató Asszony / Úr!

Az Oktatási Hivatal és a HÖOK vezetése nevében meghívjuk Önt, kollégáit és az iskola tanulóit az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításra, amelyet idén online formában rendezünk meg a felsőoktatás iránt érdeklődők számára.

Az online Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást 2021. január 21-23. között a HÖOK Hallgatói Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. az Oktatási Hivatallal együttműködésben rendezi meg az Educatio Kiállítás honlapján (educatioexpo.hu).

Az online kiállítás során több formában (élő videós és írásos chatben) érdeklődhetnek a diákok a felsőoktatási intézmények jelenlegi hallgatóinál, oktatóinál a felvételi esélyekről és lehetőségekről, az egyes szakokról, a kollégiumi elhelyezésről, illetve az intézmények nyújtotta szabadidős tevékenységekről. Mindezek mellett tájékozódhatnak a duális képzésről is, amely egyedülálló lehetőséget kínál a hallgatóknak, hogy már tanulmányaik alatt részesei legyenek egy vállalat életének, így a diplomaszerzéskor már többéves szakmai gyakorlattal rendelkezzenek.

A virtuális esemény a továbbtanulni szándékozók mellett a pedagógusok, intézményvezetők számára is hasznos fórum, ugyanis ők is értesülhetnek a szakmai újításokról, új módszerekről. Az iskolák pedagógusai és vezetői, valamint az oktatás különböző területein érdekelt cégek képviselői színvonalas szakmai programok és előadások közül válogathatnak. A kiállításon közel 100 kiállító részvétele várható, közöttük lesznek hazai és külföldi felsőoktatási intézmények, tankönyvkiadók, nyelviskolák, szakképző intézmények.

Az online kiállítás mindhárom nap 9- 7 óráig tart nyitva, minden látogató számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni előzetesen az online Educatio Kiállítás felületén, az educatioexpo.hu oldalon lesz lehetséges 2020. december 21-től. A regisztrálók e-mailben kapják meg a belépéshez szükséges jelszót.Ha nem regisztrál előzetesen, a rendezvény napján is lesz erre lehetősége, de a rendszer terhelhetőségét figyelembe véve tisztelettel kérjük, hogy még az esemény előtt igényeljen belépőkódot.

Kérjük, hogy a kiállítást ajánlja intézményük diákjainak és szüleiknek, valamint tanáraiknak.
Levelünkhöz mellékeltük a rendezvényt hirdető plakátot, a részletes program pedig 2021. január 11-től elérhető lesz az Educatio honlapján (educatioexpo.hu) és Facebook-oldalán is (www.facebook.com/educatiokiallitas). A szakmai programról, illetve minden egyéb tudnivalóról is az említett honlapon tájékozódhatnak bővebben. Amennyiben kérdésük merülne fel az eseménnyel kapcsolatban, kérjük, az info@educatioexpo.hu címen vegyék fel velünk a kapcsolatot!

Budapest, 2020. december 21.

Részvételükre feltétlenül számítunk, üdvözlettel:
Maszlavér Gábor Brassói Sándor
ügyvezető mb. elnök
HÖOK Hallgatói Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. Oktatási Hivatal

 
2021. január 03. Lovassné Vass Enikő

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek