Kanizsai Dorottya Gimnázium

Ingyenes programok Pázmány Péter Katolikus Egyetemen

Tehetséges, tanulásra nyitott középiskolás diákok számára ajánlja teljesen ingyenes programjait a PPKE ITK - Társadalmi Kapcsolatok Osztálya. A részeteket a Pontvelünk weblapon, valamint a Facebook oldalaikon is lehet olvasni.
 

CodeCamp

5+3 napos őszi kalandtúra a mobilalkalmazás-fejlesztés világában

A nagy sikerű, kötetlen hangulatú, ám mély informatikai ismereteket kínáló kaland két szakaszból áll.

Az első szakasz a virtuális világban vár minden érdeklődő 9-12. osztályos diákot. Az első időszakban on-line oktatást biztosítunk. Ennek során elméleti és gyakorlati tudást adunk át, aminek segítségével megoldhatod a tőlünk kapott feladatokat. A beküldött feladatmegoldásokkal pontokat szerezhetsz, hogy egyike lehess annak a 15 diáknak, aki átléphet a tábor második, három napos szakaszába. Ezt a Pázmány Egyetem Információs Technológiai és Bionikai karának jól felszerelt MAD laborjában tartjuk, Budapesten.

A laborról bővebben itt olvashatsz.
 
BeeSmarter

A nagy sikerű, kötetlen hangulatú, ám mély informatikai ismereteket kínáló kaland két szakaszból áll.

Az első szakasz a virtuális világban vár minden érdeklődő 9-12. osztályos diákot. Az október 16-20. közötti időszakban on-line oktatást biztosítunk. Ennek során elméleti és gyakorlati tudást adunk át, aminek segítségével megoldhatod a tőlünk kapott feladatokat. A beküldött feladatmegoldásokkal pontokat szerezhetsz, hogy egyike lehess annak a 15 diáknak, aki átléphet a tábor második, három napos szakaszába. Ezt a Pázmány Egyetem Információs Technológiai és Bionikai karának jól felszerelt MAD laborjában tartjuk, Budapesten. A laborról bővebben ide kattintva olvashatsz.

Az első, virtuális szakasz az algoritmusokkal, mobilprogramozási technikákkal és rendszer/platform alapismeretekkel foglalkozik. A második szakaszban kreatívan, önállóan oldhatsz meg gyakorlati feladatokat: megismerkedhetsz a rendszer/platform részleteivel és a felhasználói, interaktív programok készítésének módjával. A tábor során látogatást teszünk egyik neves szakmai partnerünknél, ahol bepillantást nyerhetsz a mobilfejlesztés kulisszatitkaiba is.

A kaland számodra teljesen ingyenes! A második szakaszban mi álljuk a szállásod és étkezésed költségét. Minden résztvevő ajándékot kap.

Kaland, tudás, élmény - Téged is várunk a CodeCamp résztvevői közé, a jelentkezést várhatóan szeptember közepén nyitjuk meg.
 


ROBOTIKA, MATEMATIKA TÁBOR

Névjegy:
  •     Korosztály: 9-11. évfolyamos középiskolai diákok
  •     A részvétel (szállás + étkezés) ingyenes
  •     A jelentkezők közül a 20-20 táborozót 3 feladatsoros előforduló során választjuk ki
  •     Érintett tantárgyak: matematika, fizika, informatika

Tehetséggondozó táborok a matematika, illetve informatika iránt érdeklődő 9-11. osztályos középiskolai diákoknak. A robotika tábor résztvevőit 2018 nyarán többek között programozási feladatokkal, drónröptetéssel, lego robot programozással, a matematika iránt érdeklődőket pedig például ördögmalommal, matematikai paradoxonokkal, kapcsolati hálókkal és hálózatokkal vártuk. A délutánok és esték közös szórakoztató szabadidős programokkal teltek.

A táborban való részvétel ingyenes. Csak a Budapestre való eljutást kell mindenkinek magának megoldania. A diákokat Budapesten várjuk; az utazást innen szervezetten intézzük.

Ha szeretnél részese lenni ennek az élménynek, várunk 2019 tavaszán a jövő évi táborok jelentkezői között!
 

 
 
2018. szeptember 30. Merklin Ferenc

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek