Kanizsai Dorottya Gimnázium

Tavaszi vizsgahullám a KDG-ben

Aki mostanság betévedt a Kanizsaiba, nagy eséllyel találkozhatott a folyosókon ünneplőbe öltözött, izgatottan sétálgató diákokkal. Ugyan még nincs itt az érettségi ideje, mégis vizsgák zajlanak, zajlottak gimnáziumunkban.

Tanulóink egy héttel ezelőtt a Corvinus Egyetem által szervezett próbanyelvvizsgán vehettek részt angol és német nyelvből, B2 illetve C1 szinten. Az érdeklődés hatalmas volt, így termek hiányában a vizsga iskolaidőn kívülre került.

Azok sem maradtak megmérettetés nélkül, akik másként akarták tesztelni tudásukat, hisz megkezdődtek a szokásos osztályozó vizsgák. Egy ideje már csak informatikából és idegen nyelvből lehet előrehozott érettségit tenni, így a tantárgyak palettája szűkült ugyan, de a vizsgázók száma alig lett kevesebb.

Ehhez hozzájárul az is, hogy megérkezett az első két tanítási nyelvű osztály is az érettségizők világába.

Közülük sokan élnek a lehetőséggel és leérettségiznek angolból, illetve angol nyelven informatikából. Ennek előfeltétele, hogy a 12. és 13. évfolyam anyagából osztályozó vizsgát tegyenek.

És, ha még nem volt elég a jóból, lezajlottak a 11. évfolyamosok számára kitalált „kisérettségik” is.

Második éve szervezzük meg ezt a lehetőséget tanulóink számára. Itt még különösebb tét nélkül próbálhatják ki, milyen is lesz majd az igazi, a nagybetűs érettségi.

Hetek óta lázasan készülődtek, hogy számot adjanak tudásukról, szóban és írásban. Magyar, matematika, történelem és az idegen nyelvek kerültek terítékre.

Mindenki egy tantárgyból felelt, hogy melyikből, azt a vak szerencse döntötte el. A végeredményre még várni kell, de tanulóink egyelőre fellélegezhetnek. Már csak néhány, betegség miatt elmaradt vizsga van hátra.

Persze ez nem vonatkozik az érettségizőkre! Ők most fordulnak a célegyenesbe.


Klikk a képekre, ha nagyobb méretben szeretné őket látni! smiley

LVE 

 

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek