Kanizsai Dorottya Gimnázium

Intézkedési terv koronavírus járvány miatt

Tisztelt Szülők!

A járványügyi adatok nyomon követése alapján látható, hogy Magyarország jelenleg biztonságos, ezért szeptember elsején a hagyományos nevelés-oktatás megkezdése indokolt.

Tájékoztatom Önöket, hogy a Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium az Emberi Erőforrások Minisztériuma által összeállított, 2020/2021. tanév kezdésére és lebonyolítására vonatkozó részletes intézkedési terve alapján összeállította az intézmény sajátosságaihoz alkalmazkodó Intézkedési tervet.
 

Járványügyi intézkedési terv
Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium
Természettudományos Labor
2020-2021-es tanév

A Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium biztosítja a laborgyakorlatok során

-    az általános iskolás diákok elkülönítését a Gimnáziumban oly módon, hogy csak a labor területén tartózkodhatnak
-    a labor órákat később, igény szerint 8.50-9.00 között kezdjük. Az utolsó órának 12.55-kor van vége, ezzel kívánjuk elkerülni a diákok keveredését a gimnáziumi tanulókkal
-    az órák esetleges összevonását igény szerint, kevesebb szünetet tartva
-    a diákok, az öltöző és a labor között csak a tanárin és az előkészítőn keresztül közlekedjenek
-    az általános iskolás diákok csak WC-re menjenek ki a labor területéről, kizárólag maszkban és kivételesen, lehetőleg a tanórán
-    a csengetéstől eltérve tartani szünetet, ezzel csökkentve a kontaktok számát az intézményben
-    a fertőtlenített eszközöket
-    a többszöri fertőtlenítést
-    a gyakori kézmosás lehetőségét
-    igény szerint a gumikesztyű használatát
-    a kisebb létszámú csoportok fogadását, a nagyobb távolságtartás érdekében
-    lehetőség szerint növeli a tanári demonstrációs kísérletek számát, ezzel csökkentve a diákok érintkezésének lehetőségét.

Az általános iskolák diákjai biztosítsák
-    maguk számára a papírzsebkendőt
-    a saját kézfertőtlenítőt
-    a szájmaszkot szünetekben, igény szerint a laborgyakorlaton
-    a saját felszerelést (toll, füzet).

A helyzetre való tekintettel, a labornapok előtt egyeztetünk a Kollégákkal a felsoroltak alapján.

Szombathely, 2020.08.26.
 
Kovacsics Bernadett
laborvezető
Merklin Ferenc
intézményvezető
A Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium a járványügyi készenlét idejére a következő megelőző intézkedéseket hozta, valamint az alábbi protokoll betartást kéri a Szülőktől, Diákoktól, az iskolában dolgozóktól:
 1. Az intézményben megtörtént az alapos, mindenre kiterjedő fertőtlenítő takarítás.
 2. Naponta fertőtlenítő takarítással óvjuk diákjainkat.
 3. A gimnáziumot kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja. Kérem a tisztelt Szülőket, hogy amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek, a NNK aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról. A Szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van. A diákok hiányzás után orvosi igazolással térhetnek vissza az intézménybe.
 4. A gimnázium megtesz mindent annak érdekében, hogy az iskolában és az épület előtt csoportosulások ne alakuljanak ki. A diákok a Zrínyi utcai nagy vaskapun keresztül tudják megközelíteni az épületet. Az épületbe az udvarról két bejáraton is be tudnak jutni a tanulók. A bejáratoknál kézfertőtlenítő szereket helyezünk el. A folyósón tanár kollégáink és a portaszolgálat ügyel a rendre.
 5. Az osztálytermekben lehetőség szerint gondoskodunk arról, hogy a padok a lehető legtávolabb legyenek egymástól, a tanulók lazább elhelyezéséről. A tanítási órákon, foglalkozásokon a maszk viselése lehetséges, de nem kötelező. A zárt terekben rendszeresen szellőztetünk.
 6. Kérjük, hogy a diákok hozzanak magukkal maszkot! A közösségi tereken (folyosó, mosdó, Büfé előtti sor, tanári) kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése.
  2020.10.13-tól a járvány terjedése miatt fokozottan figyelünk tanáraink és a diákok egészségének védelmére. Ezért a tanároknak kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése óra alatt is. Ha a tanár kéri, akkor a diákoknak is kötelező viselni a maszkot a tanóra alatt is.
 7. Az épületben feliratok segítségével figyelmeztetjük tanulóinkat a megfelelő távolság, higéniai szabályok betartására.
 8. Az osztályfőnökök részletesen tájékoztatják a tanulókat a személyi higiéne alapvető szabályairól.
 9. A testnevelés órákat, amíg az időjárás engedi, a szabadban tartjuk!
 10. Az első félévben esedékes nagy létszámú rendezvények esetén betartjuk az Operatív Törzs által meghatározott létszámkorlátot; az alapvető egészségvédelmi intézkedéseket, szabályokat (távolságtartás, maszkviselés, kézfertőtlenítés, szellőztetés),- zárttéri helyett szabadtéri rendezvényt szervezünk; a rendezvényeinket, ha kell, kisebb létszámú rendezvényre bontjuk.
 11. Kirándulásokat sem belföldre, sem külföldre nem szervezünk az első félévben.
 12. Minden más, jelen tervben fel nem tüntetett szabályozás az EMMI által kiadott intézkedési terv alapján történik. (Iskolai egészségügyi ellátás szabályai, Tanulói hiányzások kezelése, Teendők beteg személy esetén, Intézkedések fertőzéssel érintett intézmények esetében, Külföldről érkező kollégiumi tanulókra vonatkozó szabályok)
 13. Egészségünk mindenkinek fontos, felelőssége a diáknak, szülőnek, tanárnak, vezetőnek egyaránt van. Kérem a tisztelt Szülők támogatását a protokoll betartására! Kérem, hívják fel gyermekük figyelmét a felelős magatartásra!
 14. Kérem Önöket, hogy hiteles forrásokból tájékozódjanak! Az oktatással kapcsolatos híreket a www.kormany.hu és a www.oktatas.hu felületein kell követni.
Az új koronavírus vonatkozásában a rendeletben előírtak teljesítéséhez az NNK által kiadott és honlapján közzétett tájékoztatók nyújtanak segítséget. https://www.nnk.gov.hu/

További információkért kérem, figyeljék a Kréta napló leveleit, valamint honlapunkat:  www.kdg.sulinet.hu/.

 
Szombathely, 2020. 08. 26.
Utolsó frissítés: 2020.09.13.
Merklin Ferenc
    intézményvezető

Szülői információk

Eseménynaptár

Hasznos linkek