Kanizsai Dorottya Gimnázium

Kötelező lázmérés az iskolába való belépés elött

Tisztelt Szülők!

Engedjék meg, hogy tájékoztassam Önöket a 2020. október 1-jén iskolánkban is bevezetésre kerülő további óvintézkedésről.
“A Kormány a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 431/2020. (IX.18.) Korm. rendeletében újabb óvintézkedések bevezetéséről döntött. A szabályozás értelmében a köznevelési intézményekben 2020. október 1-jétől érkezéskor kötelező lesz a foglalkoztatottak és a gyermekek, tanulók testhőmérsékletének mérése.

A döntés értelmében foglalkoztatott, illetve nagykorú tanuló csak akkor lehet az intézményben, ha érkezéskor mért testhőmérséklete nem haladja meg az országos tisztifőorvos által meghatározott mértéket (az intézményi belépéshez megengedett testhőmérsékletet az országos tisztifőorvos határozatban teszi majd közzé.) Kiskorú tanuló, illetve gyermek esetén, ha a testhőmérséklet eléri vagy meghaladja ezt a mértéket, a többi gyermektől, illetve tanulótól el kell különíteni, és erről a szülőt vagy a törvényes képviselőt haladéktalanul tájékoztatni kell. A jogszabály meghatározza, hogy az intézmény területére a gyermeket, illetve a tanulót kísérő nagykorú személy (szülő, idősebb testvér, stb.) maszk viselése mellett a kialakított testhőmérséklet-mérési pontig léphet be.” (EMMI Miniszter levele)

A testhőmérséklet mérésre iskolánk is felkészült, megkaptuk a megfelelő számú érintés nélküli lázmérőket. 

A fenti döntések értelmében intézményünkben a következő testhőmérséklet mérési protokollt valósítjuk meg 2020. október 1-jétől kötelezően. Az iskolába érkező diákokat 3 bejáratnál fogjuk mérni, a mérést a tanárok végzik, a mért adatokról feljegyzés nem készül, az adatokat nem rögzítjük. 

A diákok a következő bejáratokon érkezhetnek az iskolába:

  • ► 7:15-ig az Aréna utcai főbejáratot használhatják.
  • ► 7:15 után mind az Aréna, mind a Zrínyi utcai bejáraton bejöhetnek az iskolába.
  • ► Az udvaron keresztül érkező diákokat jó idő esetén az udvaron, a bejárati ajtók előtt, a főbejáraton érkezőket a porta előtt a folyosón mérjük. 
Rossz idő esetén az épületen belül a 3 bejárat közelében lévő folyosó részen történik a mérés.

Azokat a tanulókat, akiknél meghatározott testhőmérsékletnél magasabb értéket mérünk (az érték meghatározása 2020. október 1-ig meg fog történni), az iskola egyik elkülönített részében (porta, illetve tanácskozó terem) helyezzük el, ahol megvárják az értük lehető leggyorsabban érkező nagykorú személyt.

 
2020. szeptember 30. Merklin Ferenc intézményvezető

 

Szülői információk

Eseménynaptár

Hasznos linkek