Kanizsai Dorottya Gimnázium

Megrendezésre került a Szülők Egyetemének első idei foglalkozása

Németh Zsolt senior alezredes ezúttal sem okozott csalódást, noha sokak számára a téma lerágott csont. Látjuk a TV-ben az amerikai filmeket, benne a drogosokat, és azt hisszük, mindent tudunk a témáról. Meg azt is, hogy mi mindent jól csináltunk, és a mi gyerekünk tud vigyázni magára.

Pedig nem vagyunk felkészülve arra, hogy a klasszikus drogok mára szinte kiszorultak a piacról, és átvették a helyüket a szintetikus szerek, amelyeknek a hatását még az orvosok sem ismerik, hisz összetételük szinte naponta változik. Sokan meghalnak, mire az orvosok rájönnek, hogyan segíthetnek, de addigra meg már ott van a következő változat.

Mindannyiunkat megdöbbentette, amikor megtudtuk, hogy a herbál nevű füves cigiben patkányméreg van!!!

Mit tehetünk? A legfontosabb, hogy megőrizzük teenager gyerekünk bizalmát! Így, ha bajba kerül, hozzánk fordul. Ha elriasztjuk, ki tudja, ki lesz a tanácsadója.

Hogy találkozni fog a droggal, az nem kérdés, csak az, hogy mikor, és az, hogy mit lép! Ha felkészítjük, reménykedhetünk abban, hogy jól dönt.

A legközelebbi előadást az Internet témakörben tervezzük. Remélhetőleg sokan eljönnek, hogy segíthessünk. Ne essünk abba a hibába, hogy elhisszük, mindent tudunk már!

 

2017. november 18. Lovassné Vass Enikő

Szülői információk

Eseménynaptár

Hasznos linkek