Kanizsai Dorottya Gimnázium

Német Pál Kollégium - Szombathely

Címünk: 9700 Szombathely, Magyar László u. 2.
Telefon: 94/505-224
Web: www.npk.sulinet.hu
   
Felvételi tájékoztatás:
Telefonon: 94/505-223
E-mail: titkarsag@npk.szombathely.hu
Facebook: Németh Pál Kollégium

Kollégiumunk személyre szabott törődéssel, családias hangulattal, megújult lakhatási feltételekkel fogadja a diákokat.
Szeretettel várunk kollégiumunkba valamennyi szombathelyi középiskolába felvett diákot, elsősorban azokat, akik érettségire épülő szakképzésben vagy a felsőoktatásban kívánják a középiskola után tanulmányaikat folytatni, mivel pedagógiai munkánkban kiemelt szerepet kap a tehetséggondozás.

Főként azoknak a szülőknek az érdeklődésére számítunk, akik szigorú, ellenőrzött, mégis gyermekközpontú légkört szeretnének gyermekük számára és megteremtésében, a kollégiumi nevelőtestülettel együtt kívánnak működni.

Nevelő-oktató munkánkkal arra törekszünk, hogy a családjuktól távol lévő diákok számára otthonos légkört teremtsünk.
Nagy hangsúlyt fektetünk az egyéni képességek szerinti tanulásra, melyhez rendszeres tanórai segítséget, felzárkóztató és tehetséggondozó foglalkozásokat biztosítunk. Tanulmányi eredményünk 4,00 feletti.

Kollégiumunkban a másnapi felkészülés segítése mellett német, angol nyelvből, matematikából szintfelmérésen alapuló, vizsgára felkészítő és felzárkóztató foglalkozásokat szervezünk. Az iskolai órákra való felkészülés a tanulószobákban, számítógépteremben és a könyvtárban, illetve a nevelőtanárokkal egyeztetett módon a lakószobákban történik.

Kollégiumunk informatikai területen a 3D nyomtatási technika megismertetésére, a kapcsolódó tervező és kivitelező munka gyakorlására kínál lehetőséget diákjainak.

2015 nyarán elnyertük az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet. Kollégiumunkban évek óta a Nemzeti Tehetségprogram pályázati támogatásának köszönhetően működik fejlesztő program.

Választható foglalkozásaink összeállításánál a feszültségoldásra és ismeretszerzésre egyaránt figyelmet fordítunk.  
Hagyományos programjaink: helytörténeti séták, nyitott vendégelőadások; Magyar Kultúra Napjához kapcsolódó rendezvények; Kollégium, szeretlek! – vetélkedő; kollégiumi emlékversenyek; megyei szavalóverseny; Nemzeti Összetartozás Napi program stb.

Feladataink között nagy hangsúlyt kap az egészséges életmódra nevelés (egészségnevelési hét, sportvetélkedők, érzékenyítő programok, prevenciós előadások).

Az épületben működő főzőkonyha napi három alkalommal meleg étkezést biztosít, melyet kedvezményes térítés ellenében vehetnek igénybe diákjaink a nyersanyagár és az áfa megfizetésével. A gyermekvédelmi támogatásban részesülő, a nagycsaládos, a tartós betegséget, sajátos nevelési igényt igazoló diákok pedig további 50%-os díjkedvezményt kapnak.

Szakorvosi javaslat alapján tanulóink számára diétás étkezést tudunk biztosítani.
Minden folyosón található jól felszerelt teakonyha, amelyben a tanulók maguk készíthetnek ételeket. A diákok napirendjének meghatározásakor fontos szempontunk, hogy az iskolán kívüli napszakokban kellő idő jusson a pihenésre, kikapcsolódásra is.

Kollégiumunkban kondicionáló termek, asztalitenisz terem áll a tanulók rendelkezésére. Biztosítjuk a népszerű csapatsportok (röplabda, kosárlabda, kézilabda, labdarúgás), a korcsolyázás, a tollaslabda és a sakk művelésének lehetőségét, valamint több, a sporthoz kapcsolódó foglalkozáson vehetnek részt diákjaink. Versenyszerűen sportoló diákjaink napirendjének megszervezésére kiemelt figyelmet fordítunk. Hangszeres gyakorlásra szintetizátor és zongorák állnak a diákok rendelkezésére.  

Az autóbusz pályaudvar közelében található kollégiumunk, közvetlenül az épület mögött ingyenes parkoló található.
Kulturális és sportlétesítmények, rend- és tűzvédelmi hatósági intézmények vesznek körül bennünket, kollégiumunk az iskolai bűnmegelőzési program résztvevője, így a közbiztonsági szint kiemelkedő a kollégium környezetében.    
Kollégiumunk nyitva tartása igazodik a szombathelyi középiskolák működéséhez.

Az érdeklődők szíves rendelkezésére állunk telefonon, e-mailben történő egyeztetés után a tanév bármely munkanapján.

Felvétel kérhető kollégiumunkba kitöltött kollégiumi jelentkezési lap visszaküldésével. Jelentkezési lap kérhető telefonon a 94/505-224 vagy a 94/505-223 telefonszámon, a titkarsag@npk.szombathely.hu e-mail címen. Honlapunkról, Facebook oldalunkról a jelentkezési lap letölthető.

 
2019. május 21.  
 

Szülői információk

Eseménynaptár

Hasznos linkek