Kanizsai Dorottya Gimnázium

Egyesületek, Közösségek

Kanizsai Dorottya Gimnázium Szülői Közössége „Jövőnk a gyermekünk” Egyesülete

2015.01.07.

A Kanizsai Dorottya Gimnázium Szülői Közössége „Jövőnk a gyermekünk” Egyesülete 1997-ben alakult. Egyesületünk legfőbb célja a gimnázium nevelési-oktatási feladatinak támogatásához az iskolában tanuló gyermekek szüleinek megnyerése. A pedagógusok és a szülők feladata közös, nem lehet különválasztani ténykedésük határait. Ez a közös feladat pedig a nevelés. A nevelés, ami magába foglalja a szigort és a szeretetet egyaránt az élet minden területén. Ebben kell, hogy partnerek legyünk.

A Kanizsai Dorottya Gimnázium Baráti Köre

2014.12.28.

1992. november 14-n alakult meg a Kanizsai Dorottya Gimnázium Baráti Köre. Az egyesület célja, hogy „a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban és jogelőd intézményeiben végzetteket, a gimnázium volt és jelenlegi oktatóit összefogja azért, hogy a gimnázium és jogelőd intézetei múltját kutassuk, hagyományait ápoljuk, a gimnázium kiemelkedő képességű tanulóinak előmenetelét anyagilag ösztönözzük, a gimnázium hátrányos helyzetű tanulóit anyagilag segélyezzük, s ezek érdekében a természetes és jogi személyek anyagi támogatását szervezzük” – írta a megalakulás évében a Baráti Kör akkori alelnöke, Dr Fejes Péter öregdiák.

Kanizsai Dorottya Gimnázium Diáksport Egyesület

2015.11.17.

A Kanizsai Dorottya Gimnázium Diáksport Egyesület 2009-ben alakult. Elsődleges célunk, hogy a mindennapos testnevelés keretein belül biztosítsuk a minőségi munkához elengedhetetlen felszereléseket, felkutassuk és foglalkoztassuk a sportban tehetséges fiatalokat, valamint hogy lehetőséget adjunk az egyesület tagjainak a rendszeres helyi, intézményen belüli és intézmények közötti játékra, versengésre.

A Kanizsai Dorottya Gimnázium Kórusa

2015.01.02.

Gimnáziumunk énekkara több évtizedes múltra tekint vissza. Eredetileg leánykarként működött, és Dr. Hajba Ferenc tanár úr vezetésével ebben a formában aratta kiemelkedő sikereit mintegy harminc esztendőn keresztül. Ma már szívesen fogadjuk a lányokkal együtt, ha jó énekes fiúk is csatlakoznak hozzánk, hiszen így vegyeskari művek előadására is lehetőségünk nyílik, s ezáltal tovább tudjuk szélesíteni repertoárunkat! A kórusba bekerülni mindig izgalmas! A kilencedikes diáklányok számára mindjárt a tanév elején meghallgatást tartunk. Itt annyi a feladatuk, hogy énekeljenek el egy dalt, ami lehet népdal, vagy a kedvenc előadójuk egyik száma is akár!

Savaria Lions Klub Szombathely

2015.03.25.

Kedves kanizsais Diákok!   Életkorotok miatt talán keveset hallottatok a lions mozgalomról, amely közel 100 éve – elsősorban az I. világháborúban látássérüléseket szenvedett emberek megsegítésére – jött létre és terjedt el az egész világon, így negyedszázada Magyarországon is. Napjainkban több mint 200 országban, 45000 klubban, másfél millió tag vállalt jószolgálati küldetést és feladatokat, köztük 23 éve a szombathelyi Savaria Lions  Klub is.   A lions klubok elsősorban a vakokat és gyengén látókat támogatják, de segítenek a mozgás és hallás sérülteknek, beteg gyerekeknek,

Bemutatkozás

Eseménynaptár

Hasznos linkek