Kanizsai Dorottya Gimnázium

Rólunk írták diákjaink

12. B 2012-2016

2016.05.15.

Amikor 2012. szeptember elsején gólyaként megszálltuk a Kanizsai Dorottya Gimnázium 55-ös termét, csak idegenek voltunk egymás számára. Nem alkottunk közösséget, csupán egy ismeretlenekből álló csoportot. Az osztályba belépvén felmértük a terepet, de magunkat a lehető legjobban összehúzva kerestük meg a helyünket első kanizsais padtársunk mellett – aki néhány esetben ideiglenesnek bizonyult. Eltelt némi idő, amíg kialakultak a barátságok, lezajlottak a padtárscserék, és amíg megjegyeztük mindenkinek a nevét.

Imádom az épület régiességét, olyan Harry Potteres

2014.

Van egyfajta „kanizsais” életérzés a sulin belül és ez ösztönzőleg hat, elsősorban a tanulásban ösztönöz.(Imádom az épület régiességét, olyan Harry Potteres) Többnyire szimpi emberkék járnak az iskolába, akiknek tetszik a mentalitása, szeretnének kezdeni valamit az életükkel, nagy célokat tűznek ki maguk elé, amit tanulás révén lehet elérni, de közben nem felejtenek el ÉLNI. Egyszerűen csak „csúcsszuperklassz.”     Luca (16)  

A Kanizsai a legjobb iskola, amit csak választhattam

2014.

A Kanizsai a legjobb iskola, amit csak választhattam. A két tannyelvű tagozat nagyon sokat adott nekem. Bár az első év a sok angol miatt nehéz volt, lehetett teljesíteni – és a nyelvet is alaposan megtanultuk. Ezáltal sok érdekes programon volt lehetőségünk részt venni: az elmúlt tanév végén Londonban jártunk, idén szeptemberben pedig Magyarországot képviseltük az Euroweek rendezvényen Csehországban. Az Európai Unió összes országából voltak ott diákok, úgyhogy sok új külföldi barátot is szereztünk. A program nagyon izgalmas volt, sok új élménnyel gazdagodtunk.

A 10. osztályban kezdődött

2014.

10. osztályban kezdődött 5 tantárgy: töri, kémia, föci társadalomismeret és informatika angolul való tanulása. A tanárok kitűnően adják át a tudást, többször prezentáció segítségével. A kezdeti nehézségeket magunk mögött hagyva, már rutinosan megy a kommunikáció angolul ezeken az órákon. Meg vagyok elégedve az iskolával, osztályommal és tanáraimmal. Az osztályfőnök rendet tart, de mégis jókat szórakozunk. Az igazgató úrnak is sikerült megkedveltetnie velem a matematikát, ami azelőtt nem tartozott a kedvenceim közé. Csak ajánlani tudom.     Máté (15)  

Mikor először jöttem a Kanizsaiba

2014.

Mikor először jöttem a Kanizsaiba az iskolaválasztás előtti nyílt napon, már akkor megragadott a kanizsais érzés, és tudtam, hogy ide szeretnék járni.  Máshova aztán nem is mentem nyílt napra. Az iskola mindig sok és érdekes programot szervez, amiken a jó társaság és hangulat miatt mindig nagyon szívesen veszek részt. Szerintem nem igazán lehet megmagyarázni, milyen is kanizsaisnak lenni, ezt át kell élni!        Aletta (15)  

A 9. E-től a 13. K-ig

2016.05.13.

Izgalmas dolog egy teljesen új képzés alanyaként elvégezni a gimnáziumot. Kilencedikben E-nek indultunk, majd két év elteltével átkereszteltek minket K-ra, egy újszülött törvénynek köszönhetően. Első kéttannyelvűs osztályként úttörőnek számítottunk a Kanizsaiban – meg persze bizonyos szempontból kísérleti nyúlnak, de mindennek megvolt a maga előnye és hátránya. Mindig mondják, hogy az idő megszépíti az emlékeket. Valóban: most már nevetve emlékezünk vissza néhány régen nehezen múló tanórára,

A KDG-ből, amik örökre megmaradnak

2014.

A KDG-ből, amik örökre megmaradnak: Barátok, az érettségire való közös készülés, aztán együtt parázás, a tanárok törődése, sok nevetés, az olyan beszélgetések, amikor tényleg használható tanácsokat kaptunk nem csak az iskolával kapcsolatban, de a jövőről, kapcsolatokról, vagy akár magunkról. Nagyon sok tanár beszélgetett velünk és talán ezt szeretném kiemelni, ezek a beszélgetések talán nem mindegyike akkor rögtön, de később értelmet nyernek !!  Az a sok Törődés  !!!       Anna (21)  

Én egy vidéki kisvárosból jöttem ide

2014.

Én egy vidéki kisvárosból jöttem ide, és úgy gondolom, jobb iskolát nem is választhattam volna. Nem csak iskolát váltottam, hanem egy teljesen más életet kezdtem, tehát senkit sem ismertem itt. A tanárok mindig segítőkészek és megértőek voltak (ma is azok), ha a kollégiumban nem volt lehetőségem valamilyen rám bízott feladatot megcsinálni. A tavalyi évben rengeteg új dolgot kellett megtanulnunk, és új tanulási módszereket kellett elsajátítani, de tanáraink türelmesen segítenek, és adnak tanácsot bármikor.

Én úgy jöttem ide ebbe az osztályba

2014.

Én úgy jöttem ide ebbe az osztályba, hogy előtte még nem tanultam angolt, de 1 év alatt már a közép fokú nyelvvizsga szintjére fejlődtünk. Idén, mivel angolul tanuljuk a legtöbb tantárgyat, a szakmai nyelvezetet is elsajátíthatjuk, bár ez sok otthoni készülést is igényel.         Bogi (15)  

Az első évünkben nagyon hasznos volt a rengeteg angolóra

2014.

Az első évünkben nagyon hasznos volt a rengeteg angolóra. A napi minimum 2-3 órában intenzíven tanulhattuk az angol nyelvet. Teljesen kezdőként is fel tudtam zárkózni a többiekhez. Sokat kellett tanulni, de megérte. Eljutottunk egy olyan szintre, hogy nem félünk megszólalni idegen nyelven. Szeretek ebben az iskolában tanulni. Nagyon jó a közösség és vannak érdekes programok. A tanárok is aranyosak, megértőek.        Roxi (15)  

Bemutatkozás

Eseménynaptár

Hasznos linkek