Kanizsai Dorottya Gimnázium

Diákparlament 2018

Iskolánk Diákönkormányzata 2018. november 7-ére hívta össze a Diákparlamentet. Az eseményen jelen volt Merklin Ferenc igazgató úr, Marosfalviné Pécz Judit igazgatóhelyettes asszony, Módos Tibor igazgatóhelyettes úr, valamint elfogadta meghívásunkat Fodor István, a Szombathelyi Tankerületi Központ Igazgatója és Takácsné dr. Pálhegyi Beáta, a Szombathelyi Tankerületi Központ Jogi és Humánpolitikai osztály osztályvezetője.

Szerda délután izgatottan várakoztak az osztályok képviselői remélve, hogy kérdéseik válaszra találnak. A nyitóbeszéd után olyan fontos témákról volt szó, mint felújítások – fejlesztések kérdése, óraszám – órarend, követelmények kérdése, büfé kérdése, mindennapos testnevelés kérdésköre, valamint érettségivel kapcsolatos kérdések. Fodor István Tankerületi igazgató, valamint Merklin Ferenc iskolánk igazgatója próbáltak minden kérdésre megfelelő választ adni, mégha minden problémát vagy felvetést nem is lehet rövidtávon orvosolni.

Sok dologgal kapcsolatban nyitották fel szemünket, amiket diákként nem feltétlenül tud az ember. Ilyen volt például a büfé ügye. Kiderült, hogy ital- és ételautomatát fognak működtetni iskolánkban. Ezenkívül voltak olyan kérdések, melyek válaszra találtak, sőt talán megoldható fejlesztésekre is lesz lehetőség, melyet tapasztalni fogunk iskolai életünkben.

Úgy gondoljuk, hogy több ilyen délután nagyobb eredményességhez vezethet. Ezáltal a tanárok és a diákok közelebb kerülhetnek egymáshoz, mint ahogy ez a parlament alatti kiváló hangulaton is látszott.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a DÖK nevében az ott jelenlévőknek a részvételt.


 

2018. november 16. Horváth Lili, Marton Lilla 11.K

 

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek