Kanizsai Dorottya Gimnázium

Kutatómunkai diákpályázat eredményhirdetése

A Kanizsai Dorottya Gimnázium a 2017-2018-as tanévben ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. Ez a születésnap nem csak az iskolánk jelenlegi diákjainak és tanárainak ünnepe. Emlékezni hívtuk a régi tanárokat, diákokat, KDG-hez köthető személyeket, a várost, mindenkit, akinek jelent valamit ez a gimnázium.
 
A Kanizsai Dorottya Gimnázium mindig is fontosnak tartotta az értékek, hagyományok őrzését, ápolását, melyet az iskola Pedagógiai programja is megfogalmaz:
 
 „Iskolánk közel évszázados múltra tekint vissza. Egy ilyen nagy múltú intézmény életében a hagyományoknak kiemelkedő szerepük van.” „A rendszeresen megrendezett, az iskola életében immáron nélkülözhetetlenné vált rendezvények, programok, szokások hozzásegítenek bennünket ahhoz, hogy diákjainkat hagyománytisztelő és közösségformáló erővé tegyük a társadalom számára.”
 
A gimnázium 100 éves fennállása alatt több olyan tanuló, tanár is e falak között tanult, dolgozott, akiknek az életét, munkásságát az iskola fel szeretné dolgozni, velük a kapcsolatot fel szeretné eleveníteni.
Pályázatot hirdettünk az előző tanévben és kutatómunkára bíztattuk diákjainkat: mutassák be a KDG neves tanárait, diákjait egy esszé, riport, interjú, dolgozat, tanulmány keretében.
 
A felhívásra 5 pályamunka érkezett, melyekből Kristóf Ágota, Dr. Borhy László, Dr. Hajba Ferenc, Vörös Ferenc, és öregdiákok élettörténetét, Kanizsais emlékeit ismerhettük meg.
 
Köszönjük diákjaink áldozatos és magas színvonalú munkáját!
 
Ezek a pályázatok a iskola honlapja mellett megjelennek a jubileumi évkönyvben is.
A következő tanulók írásait olvashatjuk tehát:
 
Czirók Dániel, Kovács Kristóf                   - Dr. Hajba Ferenc,
Lakatos Dóra, Pongrácz Patrik                 - Dr. Borhy László
Gulás Anna                                                 - Öregdiákokkal készített interjú,
Tóth Zsófi, Tóth Adrienn                           - Vörös Ferenc,
Gira Milán                                                   - Kristóf Ágota.
 
A pályázati művek a fenti linkekre kattintva olvashatóak.


 

2017. december 22. Merklin Ferenc

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek