Kanizsai Dorottya Gimnázium

A CIA és a KDG

IntelligenCIA, demokráCIA, toleranCIA, eleganCIA. Csupa-csupa CIA!

A Kanizsai Dorottya Gimnáziumban tanárok és diákok egyaránt szívesen képviselik ezt a CIA-t. Szeretjük a kanizsais stílust, életérzést. Erre mostanában még azok is rájöttek, akik örömmel keresnek hibát mindenben. Jó itt lenni, sokkal jobb, mint otthon a képernyőt, vagy a mobil kijelzőjét bámulni. Jó együtt lenni, nevetni, csevegni, akár még sírni is jobb együtt.

A minap tréfásan megkérdeztem egy diákomat, aki kéthetes betegség után tért vissza: Ugye, örülsz, hogy látsz? A válasza, őt ismerve, meglepő volt: "Én most már annak örülök, hogy mindenkit látok! Olyan szinten el voltam szigetelve mindenkitől két hétig, hogy jó itt lenni."
 


A Kanizsai az a gimnázium, ahol mindig történik valami! Szerencsére többségében valami jó. A covidos időszak alatt, és azóta is, sokat újult, szépült az épület. Érdemes megnézni, ha majd újra megnyílnak a kapuk! Meleg folyosók, új mosdók, öltöző, 21. századi ablakok várják az ide érkezőket. Az épület patinás, mégis követi az idők szavát. Ami viszont változatlan, az a vidámság, az intelligencia, a demokrácia, a tolerancia és az elegancia, ott és akkor, amikor arra szükség van.


 
2022. február 24. Lovassné Vass Enikő 

Diákélet

Eseménynaptár

Hasznos linkek