Kanizsai Dorottya Gimnázium

Figyelem, megszületett! - ITT-HON – versek Vas megyéből

A közelmúltban látott napvilágot a Szülőföld Kiadó gondozásában egy újabb irodalmi gyöngyszem : ITT-HON– versek Vas megyéből címmel.  Olyan 25 ma élő  költő verseit fűzi csokorba, akik vagy itt élnek és alkotnak, vagy más kötődésük van  a  megyéhez.

A szerzők több generáció képviselői: az egészen fiatal korosztálytól a szépkorúakig. A kötet hiánypótló, hisz több mint tíz éve nem jelent meg hasonló . A kiadó nevében Farkas Csaba arról is szólt, hogy reményei szerint a kiadvány egy új sorozat tagja lehet. A könyv nem csak irodalmi , hanem vizuális művészi  élményt is nyújt olvasójának, mivel a kötetet Kamper Lajos szombathelyi grafikus  munkái színesítik. 

A könyv születéséről, fontosságáról beszélt a szerkesztő: Tóthárpád Ferenc,  Majthényi László címzetes egyetemi docens, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, és a kiadványt méltatta  az iskolánkban is tanító Dr. Czetter Ibolya, az ELTE Irodalomtudományi Tanszékének tanára.

A könyv nem hiányozhat a lírakedvelők polcáról, jó szívvel ajánlom minden irodalom kedvelőnek. A versek olvasása ihletet adhat arra, hogy hasonló módon fogalmazzuk meg érzelmeinket, gondolatainkat. Merjünk írni ne csak saját, hanem mások örömére is!

 
2017. november 12.
Csiszár Tamás 11.C (Vaksiboy) 

Hírek, aktualitások

Eseménynaptár

Hasznos linkek